Foto’s [PR]ess Productions

In de historische setting van het paleis showen Nederlandse ontwerpers hun meesterlijke voorbeelden in design, mode, fotografie en vakmanschap. Hout zal ook dit jaar van zich doen spreken op deze hotspot in het Design Mekka van de wereld. Naast individuele ontwerpers exposeren ook bedrijven en ontwerpbureaus. 

Design en vakmanschap in hout

In 2017 zijn individueel en op uitnodiging van het Hout-&Meubileringscollege topstukken getoond van Jasser van Oort (Fractal Cabinet), Anne de Jongh (eerbetoon aan Thonet) en Bart Stoffijn (vlechtwerk en hout).

In 2018 bestond de HMC delegatie uit Daan van Weelden (Solid Surface Rotterdam), Yannick Lotulung (Luxury Whiskey 2 Table), Annelies Gispen (bijzettafel), Olivier Vrij (3-in-1 meubel) en Valentijn Bouwmeester (Pop-up chair). De redactie van deHOUTjournalist had het geluk om het complete span ter plekke in hun mooie stand te fotograferen.

Voor 2019 geeft deHOUTjournalist.nl binnenkort een preview waarbij uiteraard gefocust wordt op hout: design en toepassing. De HMC inzending bestaat dit jaar uit 9 deelnemers waaronder Glen Ederveen, met zijn bijzondere slipper. Hij won in 2018 bij het afstuderen een van de Baars & Bloemhof Talent Awards en kreeg tijdens Meesterlijk de Uniquole Aanmoedigingsprijs toebedeeld. Zeker weten dat een aantal  deelnemers zullen uitblinken in hout.