Momenteel is Glenn druk bezig om zijn eerste slippers verder te perfectioneren met als doel om deze in grote hoeveelheden te kunnen (laten) produceren. Veel aandacht gaat uit naar de kwaliteit van de uitvoering en de levensduur. De slipper wordt in drie varianten aangeboden. Als teenslipper, kruisband slipper en enkele brede band slipper. 

Gestoomd beuken

Het beukenhouten voetbed heeft enerzijds een ergonomische pasvorm en de voetafdruk kan desgevraagd aan de wensen van de drager worden aangepast. Anderzijds is de slipper licht, elastisch, schokabsorberend. Het gestoomde beukenhout is hygiënisch en vriendelijk voor de huid.

De in een meandervorm ‘weggesneden’ delen hout maken de slipper buigzaam en zorgen voor ventilatie. De dikte van het beuken voetbed varieert van 10 tot 23 mm.

De zool onder het hout is 2 mm dik en ook daarbij zoekt Glenn  naar de meest milieubewuste oplossing. Op Meesterlijk tipte tassenontwerpster en -maakster Ilse Evers hem om afgedankte brandweerslangen als zool te gebruiken. Zij verwerkt het als 'slangenleer' in haar Eversilly tassen. 

Brandweerslang levert een prima zool op: slijtvast en voorzien van een profiel dat de zool antislip maakt

HMC Rotterdam

Glenn Ederveen studeerde 6 jaar op het HMC Rotterdam en doorliep achtereenvolgens de niveaus 2, 3 en 4. Tijdens zijn studie koos hij de specialisatie ontwerpen. Na zijn afstuderen betrok hij zijn eigen werkplaats in Rotterdam en is hij als docent Meubelmaken actief op het hout- en meubileringscollege waar hij vol liefde en passie volwassenen op de avondopleidingen het vak leert. .

Getalenteerd

Glenn ontwerpt en maakt zowel ambachtelijke meubels als modernere meubels, in plaatmateriaal of massief hout, klein of groot … Hij heeft al diverse meubels ontworpen en gemaakt.

Als beginnend meubelmaker probeer je altijd om een zo’n opvallend mogelijk ontwerp neer te zetten

De Wirwar kast is een meubel uit zijn begintijd als meubelmaker. Daarmee scoorde hij veel aandacht in de media en hij won er zijn eerste prijs mee: de Design Award die woonmall Alexandrium uitreikt aan studenten van het HMC. In 2018, zijn afstudeerjaar, was hij een van de winnaars van de Talent Award die Baars & Bloemhoff toekent aan getalenteerde afstudeerders van het HMC.  Glenn verrastte de jury door zijn productontwerp voor een slipper te tonen in plaats van een meubel. Ook liet hij zijn uitgebreide proces en onderzoek zien in een tot in de puntjes verzorgde presentatie. De winnaars konden tijdens de Dutch Design Week 2018 hun afstudeerwerk presenteren in het Broeinest te Eindhoven. In 2019 staat hij met zijn creatie in Milaan tijdens de Salone del Mobile .