Foto's [PR]ess Productons en YSL Designs

Yannick Lotulung is 20 jaar en vervolgt de komende 2 jaar zijn opleiding tot interieurontwerper c.q. meubelmaker. Daarna ziet hij wel verder en houdt hij de optie open om door te gaan met zijn eigen bedrijf YSLDesigns en daarnaast opdrachten van andere bedrijven uit te voeren.  

‘Afvallend’ kops hout

De tafel heeft een donker uiterlijk met een uitgesproken tekening en kleurstelling door toepassing van het Amerikaans noten. Het binnenwerk van de la is uitgevoerd in het lichtgekleurde esdoorn.  Het blad is -gelijk een kops houten vloer- samengesteld uit blokken hout met een lengte van 100 mm en een doorsnede van 45 x 45 mm. Deze zijn in verticale richting tegen elkaar gelijmd. In de lengterichting vallen de blokken hout op een van de kopse zijden van het tafelblad als het ware naar beneden. Om dit beeld te versterken heeft Yannick enkele blokjes ook laten kantelen. Alsof ze loslaten….

Het afvallende hout toucheert de grond, maar dat is niet perse noodzakelijk. Het gelaste stalen onderstel versterkt het industriële karakter.