Foto's HMC Expo Daan van Weelden. VT Wonen&Design [PR]ess Productions

Daan van Weelden werkt bij een meubelmaker/interieurbouwer, waar hij alle vrijheid krijgt om mee te denken aan creatieve proces van interieurbouw en meubels maken. 

Smetteloos wit

Het Hi-macs zorgt voor een vlijmscherpe freeskant en dat voel je wanneer je met de vlakke hand stevig over de infrezingen in het oppervlak strijkt. Daan koos bewust voor deze scherpe aanpak om de plattegrond van Rotterdam in het materiaal te graferen. 'De lichte schaduwwerking levert de softe aftekening van de plattegrond op. Ik had ook kunnen kiezen voor een inlay maar ik wilde niet dat het strakke beeld van de smetteloos witte body teveel werd verstoord door de footprint van mijn geliefde stad Rotterdam.'

HI-MACS

HI-MACS® is het Solid Surface materiaal dat al jaren in gebruik is voor interieurprojecten en sinds kort ook voor exterieurtoepassingen. HI-MACS® wordt geproduceerd uit 75% natuurlijk mineraal en 25% zuiver acryl. Het is geschikt voor thermoforming en naadloos afwerken. Leverancier is Baars&Bloemhoff.

Van jongs af aan

Daan zijn liefde voor de stad is begonnen toen hij ging skateboarden. “Als klein ventje ging ik met m’n maatjes naar de stad om te gaan skaten op de tofste plekken. Inmiddels woon en werk ik hier ook. Het meubel is dan ook een soort eerbetoon van mij aan de stad.”

In de prijzen

Tijdens zijn afstuderen aan het HMC Rotterdam won Daan de HMC ontwerpprijs 2017.

“Ik mocht mijn meubel presenteren in het Woonmall Alexandrium en daarna in de HMC stand op de VT Wonen&Design beurs.’ Omdat Daan ook de award 'Masters of Materials' van Baars&Bloemhoff won mocht hij met nog vijf andere winnaars tijdens de Dutch Design Week deelnamen aan de  Yksi Expo Master of Materials, georganiseerd door het HMC. Locatie Torenallee 22-04. Map No. 30.