Foto's [PR]ess Productions tijdens HMC op VT Wonen&Design en DDW Eindhoven 

Gaandeweg het proces leerde Mark steeds meer oplossingsgericht te denken. Het draaiwerk voor de poten was voor hem een nieuwe uitdaging. Hij houdt zijn eindexamenwerkstuk het liefst dicht bijdehand. 'Om mijn passie voor hout en de kwaliteit in de uitvoering bij een volgend meubel in ieder geval te evenaren, zo niet naar een nog hoger plan te brengen.'

Vooral het minimalistische interieur uit Scandinavië en de speelsheid in het Italiaanse design inspireren hem.

Schuifzwalustaart

Het bureaublad is gemaakt van massief eiken. Het bestaat uit twee bladen die in het midden zijn verbonden. Om de werking van het hout in de breedte op te vangen zijn de bladen met een schuifzwaluwstaart verbonden aan het onderstel.

De ronde poten zijn met behulp van de bovenfrees op de draaibank en  een zelfgemaakte mal in het gewenste verjonging gedraaid. Of zoals Mark het zegt ‘Op mijn eigen handbestuurbare CNC draaibank’.

De kast is gemaakt van MDF, voorzien van eikenfineer en een massief houten kantlijst om de randen te kunnen afronden. ‘Dit sluit goed aan op het ronde werk in het onderstel.’ Het hout is afgewerkt met wasolie.

ZZP-er

Mark is inmiddels zijn eigen bedrijf gestart onder de naam Mark Fase Design en gaat binnenkort online met zijn website. Hij doet als zzp-er veel ervaring op bij verschillende bedrijven, waaronder een interieurbouwer in Rotterdam. Momenteel werkt hij via een oud stagebedrijf aan de demontage en restauratie van ‘n eeuwoude lambrisering, wandbetimmering, plafond en vissengraat parketvloeren in een kantoor, dat ook voorzien is van massief houtsnijwerk in de stijl van de 16e en 17e eeuw.