2017/06/05 • Editie 10

TOEPASSING
Meubels

Combi eiken en rotan

Vivi Baskets

Rotan is weer trendy en laat zich goed combineren met hout. Het Belgische bedrijf Vincent Sheppard introduceerde op Design District de ronde Vivi Baskets. Deze (bij)zettafels hebben een bladdiameter van 45 cm en een hoogte van 37,7 of 46,5 cm. Het eiken blad is afgewerkt met natural oak varnish. Binnenin het zwart gepoedercoate onderstel bevindt zich een rotan mandje

ONTWERP

Berkentriplex omhult licht

Plafonnière en tafellamp

Op de Euroluce in Milaan oogstte het Finse Secto Design veel lof met het protoype voor de plafonnière Kuulto. Berkentriplex geeft een warme finishing Touch aan de doorgaans saaie en kille uitstraling van wand- en plafondlampen. Op Design District Rotterdam was ook de tafellamp Teelo te zien.

TOEPASSING
Art & Decoration

Fenomenaal precisiewerk in fineer

Grid voor ruimte scheiders

David Derksen laat met zijn Grid Space Dividers zien dat fenomenaal precisiewerk in 1,5 mm dik Shinnoki Vanilla Larch (3Ply) fineer mogelijk is. De natuurwetenschappelijke kant van hout vormt het uitgangspunt voor zijn objecten. Bij het wordingsproces speelt hij als het ware met de krachten van de natuur. De materiaaleigenschappen en de productiewijze komen helder in beeld in zijn ontwerpen. 

TOEPASSING
Art & Decoration

Woodpecker & Chestnut lamp

Origami in berken

Architect Nellianna van den Baard en industrieel ontwerper Kenneth Veenenbos passen de Origami vouwtechniek in papier toe in hun geometrische lampontwerpen. Hun studio Snowpuppe ontdekte dat Decoflex fineer zich goed laat vouwen, door de aanwezige papieren backing. De Woodpecker en Chestnut zijn de eerste twee voorbeelden.  

TOEPASSING
Meubels

Schragen banken en tafels

Zwaartekracht fixeert Clip-board

Lonc showde op Design District op het buitenterras de Clip-board banken en tafels van ontwerper Patrick Kusters. Het steekt eenvoudig in elkaar. Je schuift houten delen door twee metalen schragen die wijdbeens op de grond staan. Door de zwaartekracht zet de tafel of bank zich schrap en wordt de stabiliteit gefixeerd. 

TOEPASSING
Meubels

Acctable zweert bij Accoya

Cradle to Cradle Gold

Krukken, banken en tafels die Anton Mijs en Nils Verweij ontwerpen en in de eigen werkplaats produceren zijn uitsluitend gemaakt van Accoya, geacetyleerd naaldhout met een zeer hoge duurzaamheid. De meubels zijn geschikt voor gebruik binnen en buiten. 

TOEPASSING
Meubels

Stackr kastsysteem

Geen ‘fixed feature’

Cowerk, bekend van akoestiek en kastsystemen laat op Design District twee producten zien. Het Stackr kastsysteem en een nieuw hebbedingetje de Spodik voor mobiel en tablet.