Anton Mijs is grafisch ontwerper en architect en Nils Verweij industrieel vormgever en houtbewerker. Nils en Anton delen hun passie voor het ontwerpen van houten meubels. In 2013 startten zij het ontwerperscollectief Maasstoel dat veranderde in Acctable vanaf het moment dat zij besloten uitsluitend duurzaam hout te verwerken. Inmiddels maakt houtbewerker Marcel Vroon ook deel uit van het ontwerperscollectief.

Tafels, banken en krukken

De meubels van Acctable zijn te zien geweest op Design District 2017. De tafels worden op maat gemaakt en de opdrachtgever bepaalt zelf de afmetingen. De lange tafels heeft als instapmaat 220 x 96 x 73 cm. De ronde tafel heeft een standaard diameter van 172 cm en een hoogte van 73 cm. De delen voor het blad zijn straalsgewijze geplaatst en op een speciale wijze aan elkaar verbonden. Al het hout wordt afgewerkt met olie. De lengte van de touwbank kan naar wens van de opdrachtgever worden aangepast. Anton Mijs: 'Je slingert de bank rond de tafel en alle kleinkinderen en aanhang vinden een heerlijk zitplek rond de tafel. Het strak aangespannen en na te spannen touw verbindt de elementen in het hart waar het scharnierpunt zit aan elkaar. De standaarduitvoering van de touwbank bestaat uit 18 elementen en je kunt altijd meer elementen toevoegen.' Na gebruik kun je de bank in de langgerekte stand tegen de wand wegzetten.
De driepoot kruk steekt solide in elkaar en was ook te zien In de LG Smart stand op de Chelsea Folwer Show 2016 in Londen.

Cradle to Cradle Gold

Accoya© is geen houtsoort zoals wij die van nature kennen en onderscheiden. Het ontstaat door FSC gecertificeerd naaldhout uit duurzaam beheerde productiebossen een upgrade in duurzaamheid en stabiliteit te geven. Met behulp van de gepatenteerde Accsys acetyleringstechnologie ontstaat ‘hightech’ hout met een zeer hoge duurzaamheid en vormvastheid. Accoya is Cradle to Cradle Gold gecertificeerd. Accoya kan, net als duurzame hardhoutsoorten, zonder verdere behandeling of afwerking binnen en buiten worden toegepast. De toepassingsmogelijkheden zijn legio een van de bekendste voorbeelden is de brug over de snelweg bij Sneek.

Naast Accoya bestaat er het Medite Tricoya Extreme, een Medium Density Fiberboard (MDF plaat) waarvan de verwerkte houtvezels eenzelfde acetyleerbehandeling hebben ondergaan als het massieve hout voor Accoya. De Technologie van houtacetylatie is een proces dat al meer dan 80 jaar wordt bestudeerd door wetenschappers uit de hele wereld.