Wat in 1992, met een grote knipoog naar de Lloyd Loom weeftraditie, begon als de Vincent Sheppard Woven Paper Indoor en Outdoor Collectie is sinds 2011 uitgebreid met rotan meubelen en experimentele objecten in de collectie Vincent’s  Garden buitenmeubilair en Atelier N/7. Alles FSC gecertificeerd.

Wereldwijd

De Lloyd Loom en rotan meubels van Vincent Sheppard tref je overal ter wereld aan. Zowel binnen als buiten. Sheppard ontwerpt niet alleen alle objecten. De productie vindt plaats in de eigen fabriek in het Indonesische Cirebon en is daarmee een van de weinige verticaal geïntegreerde Lloyd Loom fabrikanten.

Vintage

Kwalificeer een Lloyd Loom stoel nooit als een “rieten meubel”. Dan doe je jezelf en het meubel tekort! Wie thuis is in vintage meubels weet dat echte Lloyd Loom objecten geld waard zijn. Geen riet, geen rotan maar een weeftechniek voor ‘Wooven Paper’, te weten kraftpapier dat rond een staaldraad is getwist. 

Lloyd Loom sinds 1917

De Lloyd Loom weeftechniek is in 1917 feitelijk uit nood geboren. Begin 20e eeuw waren rotan kinderwagens van Marshall Burns Lloyd erg populair, maar door de  arbeidsintensieve productie vrij duur in aanschaf.  Rotan is soms breekbaar en over het algemeen niet bepaald een zacht en comfortabel materiaal. Ondernemer en uitvinder Marshall zocht naar een weefsel dat niet alleen sterker was dan rotan, maar er ook beter uitzag en zachter aanvoelde.

Na diverse experimenten vond hij de Lloyd Loom weeftechniek uit. Het weefmateriaal bestaat uit kraftpapier getwist om een fijne staaldraad die de kern vormt. Het weven met een speciaal weefgetouw resulteert in een fijn, regelmatig en stevig ‘papieren’ weefsel.

Lloyd loom is extreem sterk, flexibel en laat zich door geschoolde ambachtslieden aan het weefgetouw gemakkelijk vormen rondom de frames van de kinderwagens. Marshall was onmiddellijk overtuigd van de voordelen van zijn nieuwe uitvinding voor de productie van allerlei meubels.