2017/06/12 • Editie 11

TOEPASSING
Meubels

Biologisch afbreekbaar dressoir

Furnature is statiegeld voor de natuur

Pim Dekkers kwam niet naar Design District met zijn opmerkelijke collectie tafels, maar het eerste exemplaar van een dressoir dat deel uitmaakt van wat hij zijn Furnature collectie wil gaan noemen. Het zijn volledig biologisch afbreekbare meubels die zijn opgebouwd uit de dragerplaat Eco-board dat is afgewerkt met een Ecor Flatcor toplaag. Deze ietwat ruig aanvoelende finishing touch is met een biologisch afbreekbare constructielijm op het plaatmateriaal gelijmd. 

ONTWERP

Geef uw boom 'n tweede leven

Een bevlogen koppel

Rayah hangt “the artisan” uit, terwijl 'the Treeworker' Niels graag in bomen hangt. De samenwerking tussen de meubelontwerpster  Rayah Wauters  en de boomverzorger Niels Arnauts levert een autonoom verwerkings- en ontwerpproces op met de natuur als hoofdleverancier van het ben0digde hout.

TOEPASSING
Art & Decoration

De kunst van het vlechten

Oud ambacht in nieuw jasje

De expositie ‘Eigentijds vervlochten met MIJ’ in Museum IJsselstein is een prikkelende tentoonstelling over de toepassing van het eeuwenoude vlechtambacht in de moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. De expositie loopt van 17 juni t/m 17 september 2017.