2017/05/22 • Editie 9

TOEPASSING
Gadgets

’n Looplamp om op te zitten

Rong kan ook hangen

De Koreaanse ontwerper Seung-Yong Song bedacht in 2012 deze ‘uitvergrootte’ looplamp in berken triplex die je binnen en buiten als kruk kunt gebruiken. Hij ontwierp tevens een losse staander met een verzwaarde voet om de looplamp op te hangen en vrij tegen de muur te laten leunen. De geknikte stang en de zwaartekracht zorgen ervoor dat de lamp zich tegen de wand aandrukt .

TOEPASSING
Art & Decoration

Fineer slingert om lampenkap

Frog wringt zich in bochten

De Frog lamp van Stephan Siepermann kent diverse uitvoeringen met als kenmerk dat de lampenkap in 2D allerlei in- en uitwendige rondingen aanneemt. De ontwerper gebruikt bamboe fineer dat in een zeer kleine straal is te buigen en goed te fixeren is aan de golvende contouren van het MDF binnenwerk. 

TOEPASSING
Gadgets

Fun furniture

Bureau - Fakkel - Draagbare schommel

Atelier NAUWAU wordt geleid door boomverzorger Niels Arnauts en meubelmaakster Rayah Wauters. Een verrassende combinatie, die voor de hand ligt. Het jeugdige koppel is gepassioneerd door de boom en het hout dat deze voortbrengt. Zij presenteerden zich met veel verve tijdens de Biënnale 2014 in Kortrijk. 

TOEPASSING
Gadgets

Slow koffie en thee 2.0

Kawatee knipoogt naar de Expo ‘58

De uitdaging was om de impact van de op de Expo ’58 gelanceerde opzet “filterkoffie” te evenaren. Het nieuwe designconcept combineert de beleving van de rituele handelingen met respect voor en het maken van de perfecte gefilterde koffie of thee.