De shutters met bijpassende blinds die Piet Boon voor Zonnelux ontwierp worden gemaakt van West Afrikaanse loofhoutsoort Abachi, dat met een FSC keurmerk geleverd wordt. Deze lichte witachtige houtsoort laat goed bewerken en is zeer stabiel (maat- en vormvast).

Piet Boon koos voor rechthoekige lamellen die niet zijn afgeschuind maar zijn voorzien van minimale afrondingen en vellingen. De shutters zijn leverbaar met in een lamelbreedte van 54 of 81 mm.  De lichtinval is bij de brede lamel uiteraard groter. 

Abachi

De lamellen worden geproduceerd uit kwartiersgezaagd West-Afrikaans Abachi, dat geleverd wordt met een FSC keurmerk. Het hout is afgewerkt met een UV bestendige watergedragen en milieuvriendelijke laksoort. Deze afwerking laat de houtnerf nog enigszins zichtbaar. Je kunt kiezen uit acht kleuren waaronder de Piet Boon grijzen en naturel tinten. 

RVS scharnieren

De shutters worden standaard voorzien van de hoogwaardige, verborgen Kubic scharnieren in roestvrij staal. De bediening zit -onzichtbaar- aan de achterzijde.