Sander Hoentjen: “Het uitfrezen levert een gave randafwering. Ik ben voor mijn wereldkaarten niet zo gecharmeerd van de lasertechniek. Dan krijgen de contouren van de werelddelen een aangebrand randje dat er ook slordig, en rafelig uitziet.´

Keus genoeg

Wereldkaarten van Hoentjen Creatie zijn verkrijgbaar in vijf verschillende breedtematen, te weten 1,33, 1,60, 2,00, 2,35 en 2,65 meter. En je kunt kiezen uit acht verschillende houtsoorten: berken multiplex, Europees eiken, Zebrano, Teak, Amerikaans noten, Palissander, Ebben en Wengé.  

De kaarten hebben een platte dan wel in een 3D (reliëf) uitvoering, waarin je de bergruggen in de werelddelen kunt voelen.

Iedere kaart is met de hand verder behandeld en afgewerkt tot een waar kunstwerk.

Montage zelf doen of laten doen

De montage met afstandhouders houdt de delen van de wereldkaart 1 cm vrij van de wand. De slagschaduw geeft een speels effect op de muur.

Bij elke kaart zit een handleiding, een poster-sjabloon en een montage-kit die bestaat uit lijm, afstandhouders, schroeven en pluggen.  De onderdelen zijn genummerd en de bevestigingspunten zijn aan de achterzijde voor gefreesd. Deze montagewijze betekent dat je de kaart net zo makkelijk weer demonteert wanneer je de wand opnieuw wilt sausen of behangen.

Wie het lastig vindt om de kaart zelf te monteren, kan gebruikmaken van de bevestigingsservice die Hoentjen creatie aanbiedt. De prijzen voor de wereldkaarten zijn vanaf €450,-

Gadgets

Hoentjen Creatie maakt meer dan wereldkaarten allen. De gadgets in het leveringsprogramma kenmerken zich door een hip en modern design van verschillende soorten hout en bamboe.

Sander: “Ik werk met duurzame-, pure materialen en technieken om een uniek en goed product aan te kunnen bieden. Aan de ‘Organic wood design’ collectie heb ik mijn eigen visie op de natuur gekoppeld!”  

Milieubewust

De producten van Hoentjen Creatie zijn gemaakt van 100% natuurlijk hout. Hoentjen Creatie plant voor elk verkochte horloge, bril of zonnebril een boom. Dit gebeurt in samenwerking met  “Trees for the future”. Trees for the future plant, samen met  de lokale bevolking van diverse Afrikaanse, Aziatische en Latijns-Amerikaanse landen, nieuwe bomen en dragen daarmee bij aan de biodiversiteit en stimuleren tevens de lokale economie.

Sinds de verkoop van de eerste horloges, nu drie jaar geleden, zijn al meer dan 1500 bomen geplant.

Twee certificaten aan de muur zijn het tastbare bewijs dat Sander Hoentjen een daadwerkelijke bijdrage levert aan duurzaam bosbeheer.