Valentijn Bouwmeester heeft als ontwerpend meubelmaker een passie voor alles wat met massief hout te maken heeft. Hij heeft de opleiding Ondernemend meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer excellent afgerond aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam. Hij won met zijn pop-up chair ook de ‘Master of Materials’ award 2017 gewonnen. Te zien op de VT Wonen&Design beurs.

Pop-up chair

Het ontwerp en de vervaardiging van de Pop-up chair was Valentijn Bouwmeester zijn eindexamenwerkstuk voor het afstuderen aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam. Het klapgedeelte bestaat uit essen met een kern van vliegtuigtriplex. De zitting is van noten. 

“Het uitgangspunt van dit ontwerp was om een duidelijke en simpele functie te combineren met hoog zitcomfort en design.”

Het resulteerde in een opvallend lichte, elegante en comfortabele klapstoel die in twee standen gebruikt kan worden: half ingeklapt als zitkruk en uitgeklapt als relaxstoel.

Ik ben hier zo'n 2 jaar zoet mee geweest, maar natuurlijk apetrots dat het experiment geslaagd is 

Als winnaar van de ‘Master Of Materials’ award 2017 mag Valentijn zich ook presenteren bij Baars&Bloemhoff tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven en later op Meesterlijk in Amsterdam.

Eigen werkplaats

De werkplaats van VBMeubels is gevestigd in Weesp. Daar wordt maatwerk meubilair in hout en plaatmateriaal ontworpen en gemaakt. Valentijn is ook actief op het gebied van houtrestauratie van kozijnen, ramen en deuren, kleine bouwwerken in hout en vloeren.

Zijn samenwerking met EJB-Design betekent dat hij ook 3D geprinte schaalmodellen kan maken van ontwerpen waardoor de opdrachtgever zich een beter beeld kan vormen van wat hij op ware grootte krijgt.