Foto's [PR]ess Productions en Zhong Haoxuan

Zhong Haoxuan studeerde af aan de Beijing University of Technology College of Art and Design. Zijn afstudeerproject, de Patting Stool, won een tweede prijs tijdens de Salone Satellite 2018. De kruk is 445 mm hoog en heeft een doorsnede van 350 mm. 

Kong Ming Lock

Voor het ontwerpen bestudeerde Haoxuan Zhong de techniek van de traditionele Chinese Kong Ming Lock puzzels in hout. Deze 3D puzzels in hout getuigen van een bijzonder samenspel en een simpele vergrendeling en ontgrendeling van de in elkaar stekende onderdelen.

Patting Stool: No standing without being seated

Zonder de belasting van ‘het gaan zitten’ staat deze kruk te wiebelen op z’n poten. De crux van deze kruk is. Zit je erop gaat alles op slot. Sta je op breng je de losse en wankele structuur terug in het samenspel van drie poten, drie kabels en twee ronde zitvlakken.

De ode aan dit eeuwenoude puzzelconcept in 3D liet zich heel goed linken aan moderne Europese houttechnologieën die de productie van berkentriplex opleverde. Deze kruk is goedkoop als een knock down meubel te produceren en laat zich  makkelijk in elkaar zetten.

China Design Centre (CDC)

Het in Londen gevestigde China Design Centre (CDC) is opgericht in 2013 door een team van  architecten en designers. CDC functioneert als een innovatief uitwisselingsplatform tussen China en Engeland. In de ‘vitrine’ van het CDC wordt nieuw talent geëtaleerd op het gebied van architectuur, kunst, ambacht, meubelontwerpen, industrieel design, sieraden en mode. Haoxuan Zhong is een van de ontwerpers die het CDC op haar website presenteert.