Foto's [PR]ess Productions en Shinya Oguchi 

Door de vier delen hout per krukhelft enigszins taps naar het midden toe naar binnen of naar buiten te richten ontstaat in de hoeken van het frame een supersterke en stijve houtverbinding. Bij de zitting en de voet is het hout naar binnen gericht wat enerzijds  het zitcomfort ten goed komt en anderzijds de kruk stevig op zijn voetstuk zet.

Prototype

Inwendig is in het hart van twee tegenover elkaar liggende zijden een vlinderverbinding aangebracht. Dit keer is deze verbindingstechniek niet bedoeld om het hout strak bij elkaar te houden, maar op een vooraf bepaalde afstand. En dat maakt deze kruk zo bijzonder en dat viel menig bezoeker van op de Salone Satellite 2018 waar Oguchi het prototype showde.

Vlinder

De vlinderverbinding is vaak een decoratief element in tafelbladen uit een stuk hout en wordt aangebracht om de boel bij elkaar te houden. Of bij reeds gescheurde bladen het (verder) splijten van het massieve hout tegen te gaan. Het zandlopervormig stukje hout is vaak uit een harde en/of contrasterende houtsoort gesneden. Het smalste deel van de vlindersleutel bevindt zich doorgaans op de naad. Bij de kruk van Oguchi houdt deze verbinding het houten frame juist op een vooraf bepaalde afstand.

Shinya Oguchi

Industrieel ontwerper Shinya Oguchi is afgestudeerd aan Osaka University of Arts. Hij werkte onder andere voor JDL, Lenovo Japan en David Lewis Designers in het Deense Kopenhagen. Hij ontwierp ook voor Bang & Olusfen en LG Electronics. In 2016 startte hij zijn eigen kantoor in Tokio. Hij won reeds diverse prijzen waaronder des Red Dot Design Award Best of the Best en de IF Design Award.