Foto’s en video Satellite: ©[PR}ess Productions. Productfoto’s: ©Kosuke Matsuda

Kosuke neemt de gebruikerservaringen mee bij het ontwerpen van producten en het verwachtingspatroon om een ​​positieve verbinding tussen het meubilair en de gebruiker tot stand te brengen.

Hij gaat zijn innovatieve concept uitbreiden tot een collectie die mensen aanspreekt om ze intuïtief te gebruiken, in elkaar te zetten en te demonteren. Dat hout zonder lijm en schroeven ook onwrikbaar vastzit, laat de demontage-video zien.

Zelfstandig ontwerper

Kosuke werd geboren in 1982 en woont en werkt in Tokio. Zijn baan als vertegenwoordiger verruilde hij al snel voor een studie Product Design aan de Faculty of Art and Communication op de Tama Art University. Tijdens deze periode volgde hij ook nog een studie Meubelontwerpen aan de Aalto Universiteit in Finland. Na zijn afstuderen werkte hij .5 jaar als een UX / UI -ontwerper bij X design Inc. Sinds mei 2017 opereert hij als zelfstandig ontwerper.

UX - UI

UX-designers (User Experience) en UI-designers (User Interface) zijn als yin en yang. Het ene zorgt voor een maximaal gebruiksgemak, het andere voor een uitnodigende omgeving. Jared Spool benoemde het zo: “Good design, when it's done well, becomes invisible."