Beeld  Oval Office © Anders Berensson

Omdat het team bij dit project niet het ontwerp maar ook de uitvoering zelf deed konden nog tijdens de realisatie wijzigingen in het ontwerp of de detaillering worden doorgevoerd.

Het geweldige uitzicht gaf bij het architectenbureau de doorslag om juist het kleinste kantoor op de nieuwe locatie als ontwerpstudio in te richten. Het ‘woekeren met de beschikbare ruimte’ vroeg om een uiterst efficiënte en minimalistische inrichting waarin al bij voorbaat geen standaard kantoormeubilair zou passen. Alles is maatwerk.

Sinus-cosinus

Een ovaal rondlopend lage kast op werkbladhoogte levert in de afgeronde hoeken de noodzakelijke diepte voor de werkplekken op. De rechte onderdelen zijn minder diep en doen dienst als bergruimte en boekenkast. Middenin de ruimte staat een grote ovale tafel waaraan besprekingen plaatsvinden en tekeningen kunnen worden uitgelegd. Bij de CNC freestechniek maakt het geen verschil uit of je een rechte of gebogen vorm uit het berkentriplex snijdt. Om de maattoleranties in het bestaande gebouw op te vangen is gekozen voor een sinus-cosinus verbinding in de horizontale vlakken.

Bij het uitzetten van het freespatroon op het berkentriplex ontstond het idee om de niet gebruikte vlakken tegelijkertijd te benutten voor het op kleine schaal produceren van houten speelobjecten. Uit het restmateriaal zijn onder andere een raket, duikboot en krokodil gemaakt.

Berkentriplex 

Berkentriplex is zo’n beetje het meest veelzijdige plaatmateriaal dat de houthandel aanbiedt: van standaardtriplex tot specials voor de meest geavanceerde toepassingen. Berkentriplex bezit een grote uniformiteit en homogeniteit. Het Centrum Hout gaf in 2006 een publicatie uit met info over Berkentriplex