Foto's  © [PR]ess Productions en Ammar Kalo

Deze verbindingstechniek leent zich voor meerdere doeleinden: tafels, stoelen, banken .. Feitelijk alle meubelstukken waarin zich poten onder een horizontaal vlak bevinden. Bij voorkeur past Ammar de hardere houtsoorten toe, omdat daarin strakke uitsparingen voor het plastisch vormgegeven sleutelstuk gefreesd kunnen worden. De ranke vingers in de Leafling kruk voegen zich makkelijk tussen de houtnerf en de verbinding is makkelijk te (de)monteren.

Digitaal ambacht

Het werk van Ammar getuigt van een relatie tussen digitale technologie en het ambachtelijke handwerk. Hij koppelt conventionele materiaalprocessen aan geavanceerde productiemethoden. Wat onderzoek betreft gaat de interesse van Ammar uit naar design processen, fabricagetechnieken en het gebruik van de onlosmakelijke verbanden tussen materialen, fabricagetools en het maken van vormen.

Hij studeerde Architectuur aan de American University of Sharjah. Hij behaalde zijn Master of Science in Architecture in de specialisaties Material Systems en Digital Technologies. Op het Taubman College of Architecture and Urban Planning en de University of Michigan.

Ammar is de huidige directeur van CAAD Labs en assistant Professor op de American University of Sharjah. Voor zijn ontwerpen en zijn collectie ontving hij diverse onderscheidingen, waaronder een Silver A‘Design Award tijdens een eerdere Milan Design Week en een award van Harper's Bazaar Interiors tijdens de Dubai Design Week. In 2016 voegde het Cooper-Hewitt Smithsonian Design Museum in New York twee van zijn ontwerpen toe aan de permanente collectie.