Foto's [PR]ess Productions en Mauro Baronchelli

Deze  ‘Wild Chair’ die meer op een doorgeschoten kruk lijkt is vervaardigd van populieren triplex. De gebogen randen van de poten zijn afgebiesd met 5 mm eikenhout. De zitting is alleen aan de achterzijde van de eiken rand voorzien en voor de rest overgoten met een meer-kleurige hars. De afmetingen zijn: hoogte 110 cm, breedte 45 cm en diepte 50 cm.

Salone Satellite Milaan

In 2018 nam Mauro voor de tweede keer deel aan de Salone Satellite van de Salone del Mobile in Milaan en presenteerde daar zijn Wild Chair. Sinds 2018 runt hij samen met Gaetano Tettamanti een interieur & design winkel/atelier in Colverede (Como). Deze locatie vormt het decor voor alle ontwerpen en het maatwerk. 

Mauro Baronchelli studeerde aan het instituut Padri Somaschi voor productontwerper, maar voelde zich ook aangetrokken tot de wereld van de architectuur en het meubeldesign. Hij maakt prototypes, werkt in opdracht en voert in Zwitserland en Italië projecten uit op het gebied van meubels en interieurs. Mauro is aangesloten bij de ADI (Associazione per il disegno industriale).