Beeld © Blockbau. Sfeerbeeld Satelite 2018 [PR]ess Productions 

De onderdelen van de geometrische objecten kun je maar op een manier in elkaar steken en schuiven. Het slotstuk fixeert het samenspel in massief hout. De contouren van de afzonderlijke componenten kun je ook na de montage nog steeds traceren. 

Massief hout

De delen steken nauwkeurig in elkaar en zijn met vakmanschap geproduceerd. De H.12.1 wordt volledig met de hand uit massief hout gemaakt in Duitsland.

Te zien tijdens de Salone del Mobile Milan 2019 in de Satelite expo.

De standaard uitvoeringen zijn uitgevoerd in walnoot of licht eiken. Voor de uitvoering in kindermaten kozen de ontwerpers voor het lichte esdoorn. Omdat de onderdelen strak op elkaar aansluiten adviseren de ontwerpers om de objecten niet bloot te stellen aan extreme temperatuur- en vochtverschillen en het object alleen binnen te gebruiken. De afmetingen zijn 270 x 270 x 470 mm en het blok weegt 23 kilo.

Lijnolie

Om de vormvastheid te behouden adviseren de makers om het hout eens per jaar te behandelen met lijnolie. Het aanbrengen doe je met een katoenen doek en je wrijft de olie met draaiende bewegingen in het hout. Na 24uur drogen kun je het teveel aan olie verwijderen. Bedenk wel bij het weggooien van doeken waarin zich lijnolie bevindt gemakkelijk ontvlambaar zijn wanneer de doek opdroogt. Oppervlakkig krassen kunnen worden opgevuld met een speciaal middel voor massief houten meubelen.

3D puzzels

Je kent vast wel de mind-games, IQ puzzels en breinbrekers van hout in 3D waarmee je kubussen, piramides of andere vormen in elkaar moet steken. Het uit elkaar halen lukt iedereen wel, maar de weg terugvinden vraagt een beetje geduld en doorzettingsvermogen. De 3D puzzels in hout van Blockbau zijn levensgroot en ook anderszins een sieraad in de woonkamer.