Foto’s Daniel Gill

Daniel heeft een hedendaagse interpretaties gegeven aan de Federale architectuur en Shakers stijl in de Amerikaanse geschiedenis. In beide stijlrichtingen wordt gestreefd naar perfecte proporties en elegantie. De federale stijl of federale architectuur wordt ook wel de Adamesque of Adam-stijl genoemd. Deze classicistische architectuur in de Verenigde Staten speelde zich af in de periode tussen 1780 en 1830, en in het bijzonder tussen 1785 en 1815.

De meubels kun je bestellen via de website van Daniel Gill

Cabriole

Cabriole is een eerbetoon aan de klassieke Louis XVI bijzettafel. Hij is gemaakt van Europees walnoot en hout van de London Plane boom. Het London Plane hout heeft een uitzonderlijk decoratieve tekening in zich. En dat is goed te zien op de detailfoto. Alle onderdelen zijn met de hand gemaakt en bewerkt met handgereedschap met name de schaaf en spookschaaf.

Gazelle

Gazelle is gebaseerd op de traditionele Engelse Huntboards. Het is een grotere versie van een traditioneel dressoir. Het is in oude landhuizen in gebruik als uitstalplaats van trofeeën die zijn gewonnen tijdens het jachtseizoen. Het meubel is gemaakt van lokaal geproduceerd Ierse walnoot en moeras eik. De traditionele houtverbindingen laten zich goed zien.