2017/04/17 • Editie 4

TOEPASSING
Gadgets

Beestenboel in hout

FSC Animal Parade

Om ‘Lesser Known Timber Species’ uit Afrika, Midden- en Zuid-Amerika, Azië en Oceanië te promoten is de FSC Animal Parade© uitgebracht. Een olifant, giraf en neushoorn waarin 36 minder bekende houtsoorten zich aftekenen. Alles bij elkaar brengt deze gimmick een bonte verzameling aaibare houtmonsters samen. Een begeleidend boekje geeft info over de soorten, toepassingen en de daaraan gerelateerde sponsorbedrijven. 

KNOW HOW
Houtmonsters

Monsterlijk mooi hout

Wiebe van Slooten temt elke houtsoort

‘Het selecteren van een houtsoort op kleur, tekening, structuur en performance wordt een boeiende aangelegenheid wanneer je niet naar een plaatje kijkt maar het echte hout vasthoudt, betast, ruikt, bevochtigd …..’ Dit zegt Wiebe van Slooten die al meer dan 20 jaar houtmonstercollecties maakt en verkoopt aan architecten, meubelmakers, verkopers van parketvloeren, houthandelaren, houtdraaiers….. ‘En particulieren. Houtmonsters in een fraaie houten kist zijn niet alleen de etalage voor de gebruiker, ook een prachtig relatiegeschenk voor wie van hout houdt.’  

KNOW HOW
Hout-Keurmerken

Hout met FSC-keurmerk

Een ‘must’ voor iedereen

Wie FSC©-gecertificeerd hout toepast of voorschrijft levert direct een positieve bijdrage aan de wereldwijde bescherming van bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Koop je hout met een FSC-keurmerk/label, dan geef je aan bos een economische waarde. En dat zorgt er weer voor dat bos behouden blijft. Professionals en consumenten beseffen dat een verantwoorde keuze in hout belangrijk is om tot in de eeuwigheid te kunnen blijven genieten van bossen en de natuurlijke producten die deze voortbrengen. Zonder bos is er geen hout….zonder bomen kunnen wij niet leven.

HOUTBLOG

Optimale stress in hout

A flow for ever

Helemaal opgaan in hout, de tijd vergeten. Steeds weer geïnspireerd en lekker bezig zijn met ontwerpen, produceren of consumeren, als het maar hout is. Het bezorgt je een goed gevoel of anders gezegd je komt in een ‘flow’ terecht. Het geeft een voldaan gevoel en je zit barstensvol positieve energie. Dit kun je ook ervaren als de ‘optimale stress in hout’. En daar is niks mis mee!

KNOW HOW
Houtmonsters

Bricole de Venice

Recuperatiehout

Bricole de Venise wordt geproduceerd uit palen die eerder voor de remmingwerken en afmeerpalen in de lagune van Venetië zijn gebruikt. De tand des tijds heeft zich letterlijk in het hout gevreten en zijn sporen onzichtbaar in het hout achtergelaten. Wanneer de afgedankte meerpalen tot fineer worden gesneden, komt de unieke schoonheid in beeld in een tweede trendy leven. 

TOEPASSING
Bouw

Hergebruik is ho(u)t!

Bosq & recuperatiehout

Een sloep van Basralocus was wel het laatste wat je zou verwachten op een Biënnale Interieur Kortrijk. Vanuit het thema om goed met de grondstof hout om te springen was het juist een publiekstrekker. Bosq boekt steeds meer succes in het verwerken van recuperatiehout. Aanbod genoeg.