Het Basralocus waaruit de sloep is opgebouwd kwam uit de Antwerpse haven. Deze waterbouwhoutsoort is vele jaren verwerkt in houten remmingwerken over de gehele wereld. Recuperatiehout kan ook gezien worden als hout dat dichtbij in de eigen regio beschikbaar is of komt.    

Bosq

Bosq heeft meer dan 50 jaar ervaring in de houthandel en houtverwerkende industrie. Ambacht op moderne leest geschoeid, een materialenkennis en -niet onbelangrijk- een goed gevoel voor innovaties en trends in hout. Het zijn enkele kenmerken van een bedrijf dat voortdurend nieuwe gebieden verkent. Ook als het gaat om maatwerk. De kwaliteitslat is hoog gelegd, ook bij het hergebruik van recuperatiehout.

Referenties

Het is niet enkel een sloep die Bosq als voorbeeld kan noemen. Het hout van de bomen rond het museum van Tervuren worden gebruikt voor het interieur van de ophandenzijnde nieuwbouw.  De tafelbladen in het helaas al weer gesloten restaurant Love Fish aan het Eilandje te Antwerpen zijn vervaardigd uit Basralocus hout dat vrijkwam tijdens de opknapbeurt van de sluizen. 

Wanneer de eikenhouten palen in de kanalen en lagune van Venetië worden vervangen worden deze niet meer verbrand. Bosq geeft er een tweede leven aan in de vorm van het fineer dat de naam kreeg Bricole de Venice. In het fineer zie je de sporen die de paalworm tijdens de gebruiksfase in de eiken palen geboord heeft.

Fineer

Dit dunne laagje “echt” hout wordt uit de mooiste bomen gesneden. Bosq haalt, dankzij nieuwe technieken, het maximale rendement uit een stam.

Bosq is de exclusieve fabrikant/toeleverancier van hout, fineer en halffabrikaten voor Bulo, een merknaam voor serie- en maatwerk in hout. Daarnaast worden ook eigen projecten geïnitieerd en uitgevoerd.