Het zou prachtig zijn als je continue in een flow zit. Allerlei factoren in de dagelijks gang van zaken zullen deze gemoedstoestand verstoren, maar het gevoel kan weer terugkomen.

De Hongaars-Amerikaanse psycholoog Mihaly Csikszentmihalyi onderzocht wat flow precies is en concludeert dat dit ontstaat wanneer je bijvoorbeeld:

  • een duidelijk doel voor ogen hebt;
  • onmiddellijk weet of je vooruitgang boekt;
  • vaardigheden volledig benut;
  • uitgedaagd wordt of bent;
  • geconcentreerd bezig bent;
  • controle hebt over jouw situatie.

De belangrijkste katalysatoren zijn volgens de onderzoeker: het benutten van vaardigheden en het aangaan van een uitdaging. Tussen deze twee voorwaarden blijkt een nauwe relatie te bestaan. Zijn zij beiden maximaal aanwezig, ontstaat dat heerlijke gevoel van een flow.

Toeval bestaat niet! Dat is precies wat mij overkwam bij het opstarten van mijn weblog. Eenmaal op weg raak ik steeds meer geïnspireerd en opgeladen. Mijn flow in hout geeft steeds meer positieve energie en draagt bij aan mijn geluksgevoel. Ideeën komen vanzelf naar voren bij de verdere uitwerking van mijn weblog deHOUTjournalist. Hout items en inspirerende onderwerpen genoeg!

Uiteraard kan DE houtjournalist op dit uniek platform alle prestaties in hout etaleren. Dit ter meerdere eer en glorie van de ontwerper en/of producent, maar bovenal ten faveure van degene die zoekt naar mooie voorbeelden in hout. Geïnspireerd wil worden en een goed en comfortabel gevoel wil overhouden van zijn bewuste keuze voor hout.

Het weblog magazine deHOUTjournalist.nl een ultieme uitdaging waarin ik al mijn vaardigheden en expertise in hout kwijt kan. Wanneer ik maar wil en hoe vaak ik maar wil. Mijn passie voor hout zit in een ‘flow’ waarvan het eind nog lang niet in zicht is.

Wie het hetzelfde wil meebeleven kan dit simpelweg bereiken door mee te doen, zelf aan de slag te gaan. Wil je anticiperen, communiceren, fotograferen, een inhoudelijke bijdrage of tips aanleveren dan is deHOUTjournalist.nl ook voor jou het juiste platform. Alles en iedereen staat in het teken van hout: design en toepassing!

Wil je zelfs houtjournalist zijn of worden, dan zijn er simpele spelregels om onder eigen naam en verantwoordelijkheid redactionele bijdragen te publiceren.

Wil je commercieel participeren in HOUT[PR], biedt deHOUTjournalist unieke opties om je te manifesteren en te profileren tegen interessante tarieven. 

Je kunt je afzijdig houden en een afwachtende houding aannemen. Je kunt ook enthousiast reageren  en onbevooroordeeld anticiperen op de nieuwe en unieke kansen die deHOUTjournalist biedt. Meedoen is veel leuker, ook al gebeurt dat puur uit eigen belang. Je creëert daardoor jouw eigen flow in hout. En je bent deelgenoot van het succes dat deHOUTjournalist.nl is.