Gebogen triplex kruk  

Aurel studio –gesitueerd in de Franse streek Opale- maakt betaalbare meubels en objecten. Eigenaar en ontwerper Aurélien Delgove lanceerde in 2014 op Ventura Interieur zijn handgemaakte houten krukken, slaapkamermeubilair en woonaccessoires.

Beukenhout met rotan vlechtwerk

‘Matmatic is een ode aan de Thonet, een mooie combinatie van rond gebogen hout en het strakke raster van een rotan webbing,’ zegt de Amsterdamse ontwerpster Anne de Jongh. Haar bedrijf Jongh Label brengt eigentijds productdesign uit. Voor de productie grijpt zij terug op oude technieken in een hedendaagse setting. Matmatic is ‘100% handmade’. Het zeshoekige open vlechtpatroon in de rotan zitting en de kleurkeuze geeft de stoel en kruk een licht en luchtig karakter.

Trio komt voort uit Robotic Woodcraft Design

Tijdens de Dutch Design Week viel de kruk Trio op, een ontwerp van Lucy.D. Het is een elegante en uiterst licht geconstrueerde bijzettafel die ook als kruk sterk genoeg is. De realisatie is een van de tastbare bewijzen dat Robotic Woodcraft Design resulteert in houtwerk dat tot op de mm nauwkeurig geproduceerd kan worden en zuigend in elkaar past. 

Acctable zweert bij Accoya. Cradle to CradleGold

Krukken, banken en tafels die Anton Mijs en Nils Verweij ontwerpen en in de eigen werkplaats produceren zijn gemaakt van Accoya, geacetyleerd naaldhout met een zeer hoge duurzaamheid. De meubels zijn geschikt voor gebruik binnen en buiten. De krukken laat zich aan een touw door de ruimte slingeren.

Uitneembare creaties om mee te nemen

‘Maak een meubel dat demontabel is en makkelijk is mee te nemen. Met deze opdracht begonnen de studenten Creatief Vakman / Ontwerpend Meubelmaker aan hun examenjaar op het Koning Willem 1 College (KW1c) aan de slag. Het leverde een aantal verrassende uitwerkingen op.