2019/02/25 • Editie 44

AGENDATA

MASTERLY – The Dutch in Milano

9 t/m 14 april 2019

Voor de 4e keer vindt gelijktijdig met de Salone del Mobile het evenement Masterly – The Dutch in Milano plaats in het Palazzo Francesco Turati, gelegen in het centrum van Milaan. In de historische ruimten van het Palazzo presenteert zich een select gezelschap Nederlandse ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven, ontwerpbureaus en -collectieven.

TOEPASSING
Meubels

Broer en zus in padoek en essen

Kruk Penny

Jonas Binon (rechts op de foto) en Preben van der Straete zijn twee enthousiaste Belgische ontwerpers die met weinig woorden laten zien wat zij onder het label Huis Mortier ontwerpen en maken. In deze driepoot kruk is de zitting uitgevoerd in de houtsoort padoek en daarin komt zowel het spint- als kernhout ten volle tot zijn recht. Zij kozen bewust voor het 'waardeloze' deel uit het boolhout. De kruk is simpel van vorm en door de wijkende poten in padoek en blank essen zeer stabiel.

TOEPASSING
Meubels

Kansrijke prototypes

AMM ArchitektInnen Machen Möbel

Studeren op het Institut für Raumgestaltung op de Fakultät für Architektur aan de TU Graz uit Oostenrijk houdt per definitie in dat je meedoet aan het onderdeel ArchitektInen Machen Möbel (AMM). Vervolgens presenteert de AMM op haar website de ontwerpers met hun ontwerpen en prototypes. Niet duidelijk is welke ontwerpen in productie worden genomen.

HOUTBLOG

Niet zomaar een kruk (3)

Ook deze week staat deHOUTjournalist in het teken van ‘Niet zomaar ’n kruk'. Al eerder publiceerde het weblog magazine over krukken.