Foto’s © Stefano Carta Vasconcellos Design Studio

Ontwerper Stefano Carta Vasconcellos woont in de buurt van Milaan. Hij richt zich op Product & Interior Design. Stefano groeide op in Italië en Brazilië. Hij studeerde eerst af als econoom en voltooide daarna de studie Product Design aan het IED Istituto Europeo di Design.

In 2013 startte hij onder zijn eigen naam een Design Studio en sindsdien richt hij zich op innovatieve meubel-bouwpakketten waarbij vakmanschap en computergestuurde productie worden gecombineerd.

Hoogleraar IED 

Sinds 2015 is hij hoogleraar Product Design op het Istituto Europeo di Design (IED). Hij is expert in de digitale fabricage en is betrokken bij het onderzoeksprogramma van Sardegna Ricerche, het agentschap voor technologisch onderzoek in de regio Sardinië (Italië).
Zijn meubelontwerpen zijn o.a. tentoongesteld op de Maker Faire in Rome, de Operae in Turijn en de laatste Triennale di Milano. Op de Salone Satellite 2018 won hij de eerste prijs met zijn knock down ontwerp Cucina Leggera.

SaloneSatellite

SaloneSatellite richt zich sinds 1998 op jonge ontwerpers. Dit event dat tijdens de Salone del Mobile Milan plaatsvindt is uitgegroeid tot een uniek uitwisselingsplatform voor producenten, talentscouts en veelbelovende jonge ontwerpers. Wie jonger is dan 35 jaar en een bijzondere (ontwerp)prestatie levert kan deelnemen. Veel van de hier gepresenteerde prototypes zijn in productie genomen. En een respectabel aantal van de 10.000 ontwerpers, die individueel of gezamenlijk vanuit zo’n 270 internationale ontwerpscholen deelnemen, zijn nu grote namen in de designwereld.

Deelnemen aan SaloneSatellite is een uitdaging om toekomstige generaties een nieuwe, perfecte balans tussen project, functie en schoonheid aan te bieden.

Sinds 2010 worden tijdens de SaloneSatellite Awards uitgereikt aan de beste ontwerpen en prestaties op designgebied.