Het boek start met het toenmalige “heden” in het jaar 2006 en dat leverde uiteraard ‘n wereld van verschil op met het verleden.

In 2006 is De Vos Verf al een moderne verffabriek, gebouwd naar de maatstaven en regelgeving van die tijd, met alles er op en er aan om ook in de toekomst topproducten te kunnen blijven produceren. Maakte oprichter Hendrik in eerste instantie furore met Vura terpentijn, de ideale brandstof voor de fakkels op de bomschuiten van de Scheveningse vissersvloot, de vierde generatie De Vos kan de vakman schilder een respectabel aantal soorten verf en verfwaren aanbieden. Er wordt een breed programma eigen producten onder welluidende huismerken op de markt gebracht. Daarnaast levert De Vos ook specials van derden en een groot assortiment non-paint producten.

Van meester schilder tot hofleverancier

In de 100 jaar van haar bestaan kent De Vos Verf een drietal opmerkelijke periodes. De begintijd en groei in de Maaswijkstraat, de doorstart in een spiksplinternieuwe verffabriek in het jaar 1957 en een upgrading gericht op de toekomst dankzij nieuwbouw en renovatie op de huidige locatie in het jubileumjaar 2005.

In 1905 start Hendrik de Vos als meester schilder middenin een woonwijk de Scheveningsche Verfhandel H. de Vos. In 1957 verhuist Verffabriek H. de Vos & Zn. naar de Saturnusstraat en opent daar een nieuwe fabriek.

In de jaren ’90 zijn op de hoofdvestiging ingrijpende milieu-investeringen gedaan waaronder de bouw van een magazijn voor gevaarlijke stoffen volgens de CPR 15-2 richtlijn. In dezelfde periode zijn naast het de verkoopvestiging in Scheveningen ook nevenvestigingen geopend in Haarlem en het Gelderse Brummen.

Op 20 april 2006 zijn de gerenoveerde verffabriek en de nieuwbouw officieel in gebruik genomen en begint De Vos Verf als Hofleverancier aan een nieuw hoofdstuk in haar bestaan.

Verf maken is een hele kunst

Het boek gunt de lezer ook een kijkje in de wereld van de verfreceptuur door de jaren heen en het belang van de kwaliteit van de grondstoffen. Duidelijk wordt dat verf maken een hele kunst is, maar het is en blijft een kwestie van doseren, mengen en malen. Producten komen en gaan, maar een aantal gaat met hun tijd mee en maakt nog steeds deel uit van de sterke huismerken die De Vos Verf voert. Watergedragen verf en verfproducten zijn anno 2006 een vast gegeven. Onderzoek en productontwikkeling krijgen veel aandacht en in het eigen lab wordt het ogenschijnlijk onhaalbare maakbaar en uitgebreid getest. De kleurmakerij weet dat kleur ertoe doet en dat kleuren mengen finessewerk is waarbij de hulp van de computer onmisbaar is. Binnen en buiten de Randstad kan optimale service worden geboden door verkoopvestigingen in Scheveningen, Haarlem en het Gelderse Brummen. Stijlvolle communicatie over en weer is en blijft belangrijk. De Vos Verf doet veel aan voorlichting en kennisoverdracht, en luistert naar haar afnemers. Tot slot besteedt het boek ruim aandacht aan de belangrijkste partner in verf, de vakman schilder, die al vele jaren achtereen werkt met de producten van De Vos Verf.

De uitgave omvat 160 pagina’s met veel afbeeldingen, is geheel in kleur uitgevoerd en voorzien van een harde kaft. Auteur Paul JM Willemse.

Er is nog een aantal exemplaren beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen het boek nabestellen. De kosten bedragen € 29,75, incl 6% BTW en verzendkosten.
Klik hier om uw exemplaar te bestellen! U ontvangt een mail  om uw bestelling te bevestiging. Na ontvangst van uw betaling wordt het boek toegezonden..