2019/01/14 • Editie 38

TOEPASSING
Meubels

Bij hoog en bij laag zitten en werken

HMC Masterly 2019: Quinten Lokhorst

Hoe simpel kan hoog of laag zitten zijn. Quinten Lokhorst bedacht een stoel met een gebogen triplex zitting en rugleuning, die hij bevestigde aan een zwart stalen frame waarmee de stoelhoogte te verstellen is. Daarnaast ontwierp hij een bijpassende tafel. De afgebeelde salontafel kun je vanuit de lage stand transformeren naar een hoge werktafel. Quinten zijn Play Collection maakt deel uit van de HMC deelname aan Masterly 2019 . Hoe het werkt laat zich het beste zien in zijn YouTube filmpje

TOEPASSING
Meubels

De nieuwe retro: bureau in eiken

HMC Masterly 2019: Mark Fase

‘De vrijheid bij dit project heeft ervoor gezorgd dat ik mijn eigen grenzen kon verleggen en meer heb geleerd over mijn eigen smaak en passie.’ Mark Fase gaf aan zijn bureau in eiken de titel ‘De nieuwe Retro’ mee. Het handwerk in de overgangen en de hoge kwaliteit in de details en de afwerking sieren dit bureau.

TOEPASSING
Meubels

Kruk met leuning

HMC Masterly 2019: Berend van der Linde

De NUNC chair van Berend van der Linde is uitgevoerd in gelamineerd fineerhout. De toplaag  bestaat uit beuken fineer. De zitting, rugleuning en een deel van de poten is bekleed met Desktop linoleum. Deze simpel ogende kruk waaruit de leuning zich in een vloeiende beweging in de rondte buigt maakt deel uit van de HMC expositie op Masterly 2019.

TOEPASSING
Art & Decoration

Stoelen die aan bomen groeien

Vandaag besteld, 2029 in huis

Designer en kunstenaar Gavin Munro, oprichter van Full Grown, ontwikkelde een kunstuiting in Tree Shaping, die tijdens de groei zuurstof uitstoot en CO2 absorbeert, maar ook vogels, bijen en andere dieren voedt. Gavin koestert oude en nieuwe technologieën voor de groei, het enten en oogsten van bomen waarin zich tijdens de groei stoelen, tafels of lampen vormen.

TOEPASSING
Art & Decoration

Masterly - The Dutch in Milano

4 t/m 9 april 2019

Tijdens de Salone del Mobile Milano vormt het gerestaureerde Palazzo Francesco Turati middenin het centrum voor de vierde keer in successie het decor voor ‘Masterly - The Dutch in Milano’. De organisatie Uniquole heeft nu al aangekondigd dat in 2020 het vijfjarige bestaan groots gevierd wordt. Vooruitlopend op Masterly 2019 geeft deHOUTjournalist een terugblik op de HMC deelname in 2018.

HOUTBLOG

HMC lonkt naar 2020

Deze week aandacht voor het HMC, het Hout- & Meubileringscollege, en enkele afgestudeerde studenten. De mbo vakschool organiseert op 18 en 19 januari zowel in Amsterdam als Rotterdam weer open dagen waarop nieuwe studenten zich kunnen inschrijven. Voor het schooljaar 2020 wel te verstaan.