Afstudeerproject Cleo Bag. Foto: [PR]ess Productions 

Het HMC is sinds 1929 een zelfstandige vakschool die studenten persoonlijk onderwijs aanbiedt en opleidt voor beroepen in de richtingen interieur & wonen, meubel & hout en design & mode accessoires. 

Het online weblog magazine deHOUTjournalist besteedt jaarlijks aandacht aan de Expodagen waarop studenten hun (afstudeer)werk presenteren.

Het HMC biedt een aantal afgestudeerden de kans om zich na hun eindexamen als startende ondernemer te presenteren op nationale en internationale designbeurzen. Ook dat ontgaat deHOUTjournalist niet. 

Voldoende creativiteit in hout waarover al het een en ander is gepubliceerd en de komende tijd opnieuw aandacht aan zal worden geschonken.

In 2018 waren dat onder andere Masterly in Milaan, de VT Wonen&Design beurs in de Amsterdamse RAI, DDW in Eindhoven en Meesterlijk in Westergas te Amsterdam.

Ook dit jaar presenteert zich een nieuwe HMC delegatie op Masterly 2019 in het Palazzo Francesco Turati in het centrum van Milaan. Dit event met de focus op Dutch Design vindt gelijktijdig met de Salone del Mobile plaats van 4 t/m 9 april. Negen afgestudeerde HMC studenten krijgen een kans om zichzelf en hun werk op het internationaal bekendste designpodium te promoten.

En van 5 t/m 7 juni is het HMC ook present op Design District in de voormalige Van Nelle fabriek in Rotterdam.

 Veel kijk- en leesplezier de komende week

Paul JM Willemse
Architect & Journalist