2018/10/01 • Editie 34

TOEPASSING
Gadgets

Wegdromen in ‘n holle bolle boom

VT Wonen&Design beurs

Edward Otten, meubelmaker en kunstenaar, heeft altijd wel iets speciaals in petto om de aandacht te trekken tijdens zijn deelname aan de VT Wonen&Design beurs. Dit keer bood hij bezoekers een bijzondere slaapplaats in een holle bolle boom aan. 'n Heerlijk plekje voor wie echt in de ziel van de boom -het kernhout- wil kruipen.

TOEPASSING
Gadgets

Fancy upcycle Design

VT Wonen&Design beurs

Bastiaan Tolhuijs is een ontwerper die zich actief inzet voor het ‘upcyclen’. Zijn bedrijf Tohuijs Design verwerkt bij elkaar gescharrelde restmaterialen en afval in Dutch Design verwerkt. Zijn bedrijf adviseert ook bedrijven hoe zij met hun afval kunnen omgaan en en passant bracht bracht een boek uit onder de titel ‘A Book full of Rubbish'.

ONTWERP
Vintage

Thanks to Gerrit

VT Wonen&Design beurs

Geke Lensink showt op de VT Wonen&Design beurs ‘Thanks to Gerrit’. Het is een ode aan de rood-blauwe stoel van Gerrit Rietveld. Zij heeft een limited edition van 10 stuks uitgebracht met goedkeuring van de erven Rietveld en het Italiaanse merk Cassina, dat de licentiehouder van het originele ontwerp is en de rood-blauwe stoel verkoopt.

TOEPASSING
Meubels

Boom-tafel-bladen

VT Wonen&Design beurs

De jonge eigenaar Jan van der Vlist van Houthandel Woerden showt met trots zijn 5 meter lange tafel vervaardigd uit een stuk Suar, een minder bekende tropische hardhoutsoort met een prachtige tekening en rechte draad. Een kleinere tafel in zijn stand was gemaakt van de zeldzame houtsoort Lengken.  

ONTWERP

Gedragen door Sipo Mahonie

VT Wonen&Design beurs

Jesse Visser kwam naar de beurs met een prototype van zijn nieuwste tafelontwerp Carrier. Binnenkort start de productie. In het onderstel van Sipo Mahonie steken drie lengtes hout naadloos in elkaar. Deze door hem zelf ontwikkelde verbinding kan zonder deuvels of schroeven worden toegepast.  Het lijkt op een halfhouts-verbinding maar de inkeping gaat maar tot een derde van de houtdoorsnede wat het kruisen van de drie lengtes in verschillende richtingen mogelijk maakt.

TOEPASSING
Gadgets

Kleinood in eiken

VT Wonen&Design beurs

'We never get bored’ is de boodschap waarmee het design van Hommage Department op de markt wordt gebracht. De aandacht ging op de beurs vooral uit naar de handbeschilderde porseleinen lamphouder Flowers die is genomineerd voor de RIJKS Studio Award. Je zou de twee kleinoodjes in eiken zo over het hoofd zien. 

TOEPASSING
Gadgets

Turkish hout delight

VT Wonen&Design beurs

Gulsen Balci van iQonya Natural Interiors meldde op de beursvloer dat zij als eerste en enige boomstamtafels en interieurproducten op de Nederlandse markt brengt van de houtsoorten olijfhout, jeneverbes, eucalyptus en ceder.

KNOW HOW
Houtliteratuur

A Book full of Rubbish

Bastiaan Tolhuijs

TOLHUIJS probeert met zijn producten de wereld een klein beetje beter te maken. Elk van onze producten brengt een verhaal met zich mee. Typisch voor Tolhuijs Design zijn speelse, functionele designobjecten met uiteenlopende opties om zelf te customizen.