Tolhuijs Design is gevestigd in Amsterdam. De ideeen en ontwerpen vertellen elk een eigen verhaal:

  • Over duurzaamheid
  • Het (her)gebruik van afval- en restmaterialen
  • Een op sociale en maatschappelijke gronden gestoelde  productie.

De productie van zijn creaties vindt plaats in samenwerking met sociale werkplaatsen en gevangenissen. 

Als klein kind speelde ik al in de papierafval containers op het schoolplein op zoek naar verloren schatten. Nu, als 'volwassen man', is die fascinatie er nog steeds voor wat wordt weggegooid.

Bastiaan haalt zijn voldoening uit het transformeren van afval tot design en wil bewijzen dat het einde van een levenscyclus van een materiaal vaak niet het einde hoeft te zijn.

Design First

De designstijl van Bastiaan getuigt van een speelse of verrassende twist en is een ferme knipoog naar de oorsprong van het type materiaal of de productiewijze. De gebruiker heeft de vrijheid om het op een geheel eigen  manier in een interieur te gebruiken.

De FENCY is een multifunctioneel opbergsysteem waar je zelf verschillende elementen aan kan toevoegen. Het stalen frame is het restmateriaal van een hekwerk fabrikant. De verschillende plankjes zijn gemaakt van afval pallets.

In de robuuste tafels uit de ABLE collectie wordt eikenhout verwerkt dat afkomstig is uit afgedankte Franse treinwagons. Ook pallethout laat zich goed herbewerken en verwerken. Het kleine broertje van Able is de salontafel SIDE ABLE.