Foto's Marjon Hoogervorst, Valentijn Rieb en Baars & Bloemhoff

Zijn ontwerp en de materialisatie leverde hem de titel Master of Materials op die tijdens de Expo 2016 op het Hout- en Meubileringscollege HMC is uitgereikt. En als extraatje de deelname aan Masterly - The Dutch in Milano dat van 4 t/m 9 april in Milaan plaatsvond.

Iedereen weet hoe het zitcomfort van de gecapitonneerde leren bekleding in een Chesterfield doorgaans aanvoelt: stug, hard, glad en kil. Valentijn gaf het zitgedeelte van zijn hocker dezelfde gecapitonneerde vorm als in de karakteristieke Chesterfield. 

Ik wil vooral werken als ambachtelijk meubelmaker in het luxere segment, waarbij mijn interesse ook zeker uitgaat naar het werken met de CNC gestuurde freesbank. 

Door het zitvlak vervolgens op te delen in ‘Chester-Blocks’ kon hij aan de stugge houten zitblokken een onzichtbare souplesse en veerkracht geven. Wie op zijn bank gaat zitten ervaart nagenoeg hetzelfde zitcomfort als dat van de leren Chesterfield. Een bijzonder verrassende en warme materiaalbeleving. En wees gerust je velletje komt niet klem te zitten tussen de uiterst kleine naadjes in het bewegende zitvlak van hout.

Valentijn Rieb werkt samen met Andrea Schimmer