Het HMC is de enige Nederlandse vakopleiding voor de woon- en meubelbranche die op het event ‘Masterly – The Dutch in Milano’ aan afgestudeerde leerlingen de kans geeft om zich als startende ondernemer te manifesteren. De afstudeerprojecten in hout van Bart Stoffijn, Michel Gallus, Rikkert Leijs en Marjolijn Vos al eerder in Nederland te zien. Milaan zal stellig bij sommigen voor een internationale doorbraak zorgen.  

Vervlochten hout

De singelbandtechniek heeft Bart Stoffijn zichtbaar verwerkt in zijn hoekbank met bijpassende tafel. Ontworpen voor een wachtruimte in de Hairmitage. De vlechttechniek in de tafel geeft de vrijheid om het blad -onafhankelijk van het onderstel- te vervangen of om te draaien. Verwerkt is massief esdoorn en triplex met esdoorn fineer. De set wordt in opdracht vervaardigd.

3D spektakel in hout

Ontwerper Michel Gallus levert een 3D spektakel in hout met zijn Floresta tafels en stoelen. Het is een knipoog naar spaghettistijl van de Art Nouveau. De dun gebogen lijnen en wiskundige structuren refereren naar de vormentaal die in de natuur voorkomt bij bloemen en planten. 

Just an Illusion in hout

Ontwerper Rikkert Leijs komt elders aan bod met zijn dressoir Illusion, waarvan de zichtbare delen en het binnenwerk zijn uitgevoerd in Amerikaans noten.

Haute couture hout

Het draagbare hout van Marjolijn Vos was ook al te zien op Nederlandse expo’s en op de laatste editie van Meesterlijk in Amsterdam. Haar Haute couture heeft veel weg van een korset. Het is een combinatie van houtbewerking en haute couture. Het korset is opgebouwd uit drie lagen: vilt, triplex en houtfineer. Vos voorzag het triplex eerst van een laag fineer. Daarna is het gefineerde triplex met een lasersnijder versneden en in stroken op het vilt bevestigd. Daarna zijn de stroken met de hand aan elkaar genaaid. Voor het fineer is naar wens elke houtsoort op kleur, tekening, hardheid enz. te kiezen. Het is jammer dat Marjolein niet te contacteren is.