Foto Baars & Bloemhoff 

De jaarlijkse Expo van (afstudeer)projecten op het Hout- en Meubileringscollege HMC is altijd een goed moment waarop nieuw creatief talent in hout zichzelf kan ‘verkopen’.

Master of Materials

Voor het winnen van de titel ‘Master of Matererials’ worden studenten uitgedaagd om te focussen op de materialisatie. Vanuit deze invalshoek is het de kunst om een uniek en vernieuwend ontwerp te presenteren. 

Baars & Bloemhoff, de sponsor van deze competitie, is continue op zoek naar afstudeerprojecten op het HMC die er echt uitspringen. Bij de jurering wordt vooral gekeken of in de realisatie van de ontwerpen op een vernieuwende en experimenterende manier met materialen is gewerkt. De studenten worden vrijgelaten in hun materiaalkeuzes en ideeën. Klik hier als je meer wilt lezen over Master of Materials

Startups in Milaan

Voor beide winnende ontwerpers was het tevens hun afstudeerproject voor het HMC en bood het winnen van de titel hen een unieke kans om zich als startup in Milaan -het Mekka voor design- te presenteren. 

Uit de nominaties sprong ‘Chester-Blocks’ van Valentijn Rieb er direct ver bovenuit 

Valentijn Rieb gaf met zijn verende Chester-Block een vette knipoog naar de Chesterfield bank. Klik hier en je ziet meer van zijn Hocker waarmee hij afstudeerde aan het HMC Rotterdam.

De doorslag gaf de modulaire eigenschappen, het niveau van vakmanschap en het concept dat de eindgebruiker zijn eigen kast kan ontwerpen met standaard bouwonderdelen

Hidde Jeursen bedacht zijn modulaire System of Elements