Foto’s [PR]ess Productions / With Pleasure Design / Paul JM Willemse, Jeannette de Geus

Het Hout- en Meubileringscollege HMC biedt afgestudeerde talenten nationaal en internationaal een startersplatform om zich te presenteren aan het grote publiek. Op zoek naar opdrachten of een agent, producent, distributeur.

Aanstormend talent

Tijdens de Salone del Mobile biedt Milaan als design Mekka het beste platform aan aanstormend talent om zich internationaal te presenteren aan het grote publiek. Op zoek naar opdrachten of een agent, producent, distributeur .

De meest succesvolle starter uit de HMC-lichting 2018 is Glenn Ederveen met zijn prototypes voor de Summer Clogs. Hij is momenteel druk bezig met de verdere uitwerking van zijn businessplan voor de diverse opties in de uitvoering en productie.

"Op Masterly Milaan heb ik veel mensen gesproken die allemaal wel iets hebben toegevoegd, ook wat betreft de uitvoering en materialisatie" 

In Milaan sloot Glenn een mooie deal met een investeerder. Dat betekent dat hij zich de komende maanden kan focussen op de markt die hij wil bespelen, de prijsklasse en de meest geschikte producent/productie. Zijn Summer Clogs worden vast en zeker een succes, omdat Glenn,  met een hoge gun-factor, gedoceerd te werk wil gaan en vasthoudt aan wat hij vanaf het begin voor ogen heeft gehad.   

Negen HMC deelnemers

De HMC selectie voor Masterly 2019 bestond uit negen deelnemers. Aan de meubels en houtitems besteedde deHOUTjournalist al eerder aandacht en daarnaar wordt gelinkt.

Verder namen deel Meintje Bleeker (Hoeden), Maaike Duivekam (Tassen) en Anouk van Herpen (Schoenen).