Foto's [PR]ess Productions en Marjon Hoogervorst (voor HMC)/Timo van Oostrum

Timo van Oostrum is afgestudeerd als meubelmaker/ontwerper aan het Hout- en Meubileringscollege Amsterdam. Tijdens zijn studie genoot hij van het proces om een idee te bedenken, het op papier te zetten en het tot een realiteit te maken. Timo ontwikkelde zijn eigen stijl, geïnspireerd door de schoonheid van het Scandinavische minimalisme. Hij gebruikt graag eenvoudige en subtiele lijnen of bochten om een stuk te maken dat meeslepend en elegant is

LeanDesk leunt achterover

De LeanDesk van Timo was te zien op de HMC presentatie in het Broeinest (van Baars&Bloemhof) tijdens de Dutch Design week en ook te zien op Masterly the Dutch In Milano.

In mijn ontwerpen streef ik naar subtiele elegantie

Timo liet zich bij het ontwerpen inspireren door het Scandinavisch minimalisme. Door de gebogen vorm van de benen gaan deze in een vloeiende beweging over in de muur op te gaan. 

De onder- en bovenkanten en de boekenplank hebben een organische vorm met strakke lijnen die de zijkanten scheiden van de voor- en achterkant. Het minimalistische ontwerp geeft aan de LeanDesk een zeer open en ruimtelijk karakter.

Verwerkt is Europees eiken. De bovenzijde en de boekenplank zijn uitgevoerd in massief hout. De gebogen gelamineerde poten bestaan uit dertien lagen van drie millimeter eiken fineer. Voor de afwerking koos Timo de Skylt ultra-matte lak. De gebogen poten zijn met bouten aan de corpus bevestigd waardoor de LeanDesk demontabel blijft.