2017/10/23 • Editie 29

TOEPASSING
Doe-het-zelf

Join the Family

Zevenklapper in houten zelf-maak-meubels

‘Wie iets zelf maakt is apetrots op zichzelf en wat hij of zij maakt. En is er zuinig op!’ Iedereen kan -met een beetje hulp- zelf meubels maken bewijzen de twee Friese broers Foppe en Friso Wiersma. Zij begonnen kortgeleden hun label Family W en toonden op de DDW al direct de eerste zeven zelf-maak-meubels. Wie er zin in had, kon ter plekke in een van de Tiny Houses zijn eigen houten krukje maken en mee naar huis nemen. 

TOEPASSING
Meubels

Notenhout en Hi-macs

Master of Materials: Daan van Weelden

Het afstudeerwerkstuk Rotterdam’s Solid Surface van Daan van Weelden aan het HMC Rotterdam is een ode aan de stad Rotterdam. De notenhouten poten refereren naar de vorm van de zwaan in de Erasmusbrug. De binnenzijde van de kast is uitgevoerd in notenhout. De buitenzijde van de kast bestaat uit Hi-macs en daarin is met een CNC machine de plattegrond van Rotterdam gegrafeerd.

TOEPASSING
Meubels

3-in-1 meubel

Master of Materials: Olivier Vrij

Olivier Vrij heeft een voorliefde voor ontwerpstijlen uit de jaren '50 en '60. Deze Retro stijlen combineert hij met de stoere, hippe, strakke lijnen van moderne ontwerpstijlen. Hij ontwierp een salontafel waarin twee stoelen zijn verstopt. Zijn 3-in-1 meubel is te zien op de HMC expositie tijdens de DDW in Eindhoven.

ONTWERP

HMC studenten in Yksi Expo

Zes Masters of Materials

Het HMC presenteert zich voor het eerst, in samenwerking met Baars & Bloemhoff, tijdens de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. Zes afgestudeerde studenten showen hun meubelstuk op de Yksi Expo. Reviews van vier van de zes deelnemers zijn al eerder in eerdere edities van het weblog magazine deHOUTjournalist gepubliceerd.