Met dank aan Wilma Hoogendoorn (websitefoto's) en Bundelvanwoorden tekst

Het afstudeermeubel van Olivier viel direct op tijdens de Expo 2017 op het HMC Amsterdam. Hij won er de Master of Material award van Baars&Bloemhoff mee en dat leverde hem een ticket op voor deelname aan de DDW Yksi Expo, georganiseerd door het HMC.

​De 'Vrij' stijl

Olivier omschrijft het ontwerpen als 'Het zien van een noodzaak om écht iets nieuws te willen creëren'. Het idee voor een salontafel met een opbergmogelijkheid voor twee loungestoelen, is uit nood geboren in zijn eigen studentenkamer. Hij woonde met vrienden in een typisch smal Amsterdams studentenhuis waarin altijd sprake is van ruimtegebrek. Dan ontstaat al snel de vraag ‘Hoe kun je in een krappe ruimte meubels plaatsen die die je comfort en vrijheid geven maar niet veel ruimte in beslag nemen?’

Notenhout en Stabilo Lightwood

De twee retrostoeltjes zijn in notenhout uitgevoerd. De salontafel in Stabilo Lightwood is daaromheen ontworpen. De aanwezige opbergruimte is daarmee het derde element in dit meubelstuk. De tafel is voorzien van een strakke witte spuitlaag die een goed contrast geeft met de kleur van het notenhout.

Meer Olivier?

Olivier Vrij heeft de smaak te pakken. Nieuwe ideeën krijgen al vorm en hij werkt aan een televisiemeubel én een kast, waarbij hij de combinatie van stijlen en het multifunctionele gebruik doorzet. Na zijn afstuderen is hij begonnen aan de vervolgopleiding tot Meubelontwerper aan het HMC te Amsterdam.