Het blad van de tafel is geheel ingelegd met fineer en de lucifers doen dienst als poten. 

Fineerwerk om van te smullen

In het blad zijn de fineersoorten esdoorn, essen en padoek verwerkt. Het zwart en rood gekleurde  fineer is esdoorn dat voor het aanbrengen op kleur is gebracht en zich net als het naturel fineer laat verwerken. De poten, inclusief ‘zwavelkop’ zijn uitgevoerd in massief essenhout. Het inlegwerk was een ingewikkeld en leerzaam proces voor Bram.

Nu mijn schooltijd erop zit ga ik de werkvloer op. Het is tijd voor de volgende stap: het opdoen van werkervaring.

Hoe hij het voor elkaar heeft gekregen houdt hij liever voor zich. Makkelijk was het in ieder geval niet. De nauwgezetheid en zeer realistische uitvoering van zijn eindexamenwerkstuk leverde hem de HMC Vakprijs 2017 op met de bijbehorende bonus van € 300. En de titel Master of Materials van Baars & Bloemhoff. Zijn salontafel zullen we op op menige design expo en in de bladen tegenkomen. 

Zwaluw lucifers

Zwaluw staat in ieders geheugen gegrift als HET lucifersmerk in Nederland. Wie het beeldmerk van het originele Zwaluw doosje vergelijkt met de uitvergrootte versie van Bram ontdekt de humoristische interpretatie die hij eraan heeft gegeven. Zijn eigen portret is in fineer ingelegd op de plek waar in het origineel de medailles staan afgebeeld voor de onderscheidingen die het merk in haar historie heeft gewonnen.

En vandaag de dag is het merk Zwaluw meer dan lucifers alleen. De Scandinavian Tobacco Group Nederland brengt vier productcategorieën op de markt, te weten Lucifers, Aanstekers, Summer Fun en Winter Warmth.