Door de inzet van professionele docenten/ trainers en de intensieve contacten met het bedrijfsleven sluiten deze opleidingen goed aan op de praktijk. Sommige opleidingen en cursussen resulteren in een certificaat of een branche erkend diploma. Klik hier voor de brochure HMC cursus en training.

Meubelmaker

Deze cursus is bestemd voor 'Wie met zijn handen iets moois wil maken en kwaliteit wil afleveren. Verschillende houtverbindingen onder de knie wil krijgen en uiteindelijk meubelmaker wil worden.'

In het basisjaar ligt het accent op de ambachtelijke wijze van houtbewerken en het werken met gereedschappen, machines en hulpmiddelen voor de meubelmaker. Het tweede opleidingsjaar geeft verdieping. Dan kun je de aangeleerde vaardigheden in praktijk brengen bij het (na)maken van een echte design klassieker uit de meubelwereld.

Aantal cursisten

Minimaal 15 en maximaal 21 deelnemers.

Lesdagen en locatie

AMSTERDAM maandag-­ en dinsdagavond  van 18.00 ­ 21.20 uur of op zaterdag van 8.30 ­ 16.00 uur
ROTTERDAM dinsdag, donderdag of vrijdag van 8.30 ­16.00 uur

Erkend diploma

Wie de 2 jaar met goed gevolg doorloopt ontvangt een branche erkend diploma EC Meubel.

Meubelrestaurateur

Wie de smaak te pakken heeft biedt het HMC (Amsterdam!) na het 1e (of 2e jaar) een eenjarige vakopleiding meubelrestauratie aan.Deze specialisatie richt zich op het ambacht meubelrestauratie. Bijvoorbeeld het werken met warme lijm, fineren met de plakhamer en politoeren, één van de klassieke oppervlakafwerkingen. Je leert historische constructieschade en eventuele fineerschade herstellen. Het finale werkstuk betreft het restaureren van een eigen meegebracht meubel, eventueel gekocht op de antiekveiling die je met het HMC bezoekt.

Aantal cursisten

Maximaal 16 deelnemers.

Lesdag en locatie

AMSTERDAM vrijdag van 8.30 ­ 16.00 uur

Certificaat

Indien je de vakopleiding meubelrestauratie met goed gevolg hebt afgelegd ontvang je een certificaat.