Uit alle eindexamen werkstukken zijn zes meubels gekozen voor een expositie tijdens de DDW. De jury, die de selectie maakte, bestond uit ontwerper Jeroen Wand, ontwerper/docent Raymond Hilhorst en docent Maikel van den Berg. De KW1c expo bevond zich in het Yksi gebouw direct naast het Hout en Meubilerings College HMC. Beide onderwijsinstellingen trokken veel publiek.

Zes ontwerpers

De ontwerpers die zich met hun werkstuk mochten presenteren waren:

 • Marijn dos Reis
  ontwierp de ‘Lightcube’, een wake-up nachtkastje van eikenhout, perspex met een ledverlichting. De kubus heeft een afmeting van 45 cm. De zijden van de kubus zijn in verstek aan elkaar gekoppeld. Elke zijde is opgedeeld in stroken met een breedte van 20, 30, 55 en 65 mm.
 • Wout Peters
  presenteerde ‘Merger’, een stoel die is samengesteld uit iroko en staalplaat. Het is een 'gitaarstoel'. 
 • Willemijn Ligthart
  toonde haar vitrinekast ‘Oak display’, gemaakt van eikenhout en glas.
 • Boudewijn de Jongh
  bedacht de ‘Triangle chair’ waarvan de uitneembare onderdelen vernuftig in elkaar schuiven in het grootste zitelement. De stoel is gemaakt van eikenhout en gemelamineerd plaatmateriaal.
 • Boy van Grinsven
  kwam met zijn ‘Spinnaker chair’ waarbij hij zich liet inspireren door zijn grote hobby; het zeilen. Ingeklapt past de stoel in een transporttas. De verwerkte houtsoorten zijn beuken en iroko en de zitting is van gerecycled spinnaker zeil gemaakt.
 • Niels Geertman
  ontwierp de ‘Nodding chair’, een schommelstoel van staal en MDF in een fel rode kleur afgewerkt. 

Creatief Vakman / Ontwerpend Meubelmaker

Het Koning Willem I College (KW1c) in ’s-Hertogenbosch is een vooruitstrevende mbo school met talloze opleidingen. Op de opleiding Creatief Vakman/Ontwerpend Meubelmaker wordt ontwerpen en realiseren gedoceerd door docenten en mensen uit de praktijk.

De zes studenten volgden een opleiding op de afdeling Bouw-Infra, Architectuur en Meubeldesign. Deze opleiding omvat projectgericht onderwijs. Studenten leren om meubels te ontwerpen en deze te realiseren op een duurzame manier. Dit gebeurt onder andere door aandachtig te ontwerpen, het onderzoeken en verfijnen en het werken met lokale materialen met respect voor het milieu, de omgeving.