Na de vakantie start Tristan de voltijd HBO opleiding Arts & Craft. Bij deze 2-jarige Associate degree opleiding staan ambacht, ondernemerschap, de ontwikkeling van een eigen signatuur en creativiteit centraal. De opleiding sluit aan op een voltooide mbo opleiding niveau 4.

De opleiding helpt Tristan om een uitvoerend ontwerper in zijn vakgebied te worden en stelt hem in staat om producten met zijn eigen signatuur te maken. De ontwikkeling van dit eigen handschrift, de techniek, het materiaal en een marktgerichte denkwijze staan bij dit kunstonderwijs centraal. In twee jaar wordt Tristan opgeleid tot vormgever in één van de volgende studierichtingen: Mode, Meubel, Interieur, Verpakking of Sieraad.

De Ad Arts & Crafts maakt deel uit van de Rotterdam Academy in Rotterdam en is sterk verbonden aan de Willem de Kooning Academie. De hbo-opleiding is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de beroepspraktijk en de Vakschool Schoonhoven-Zadkine, het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam en Amsterdam en Sint Lucas in Boxtel.

De tweejarige hbo-opleiding leidt op tot een officieel erkend diploma, de Associate degree. Wie dan nog verder wil studeren, kan doorstromen naar de bachelor Vormgeving. De Ad Arts & Crafts sluit goed aan op de studierichtingen Ruimtelijk ontwerpen, Mode, Product Design en Grafisch ontwerpen van de opleiding Vormgeving.