In 2014 startte Anne Scheepers met haar opleiding aan het HMC te Amsterdam. In 2018 studeerde zij af als volleerd meubelmaker, zij het dat het vakmanschap in het ontwerpen en maken van muziekinstrumenten haar van meet af aan aantrok. 

Het is niet vreemd dat Anne afstudeerde met haar meesterstuk: een harp. Op Meesterlijk showde zij twee modellen de “Siabh” en de “Ferdinand” die ze ook bespeelde.

De fijne kneepjes van het ontwerpen en maken van harpen, inclusief het snijwerk leerde zij tijdens haar stages in Ierland. Ze koos bewust voor de (hanteerbare) harp uit de categorie middelgroot. In haar eigen onderneming HoutJeBezig kan ze zich uitleven in hout.

Wat typeert Anne

Wanneer zij mensen vraagt naar hoe zij haar zouden karakteriseren in een woord krijgt zij als reactie: ingenieus, uniek, creatief, inspirerend en humoristisch.

Ingenieus

“Ik overzie de situatie snel en vervolgens zoek ik direct naar een oplossing. Of het nu op sociaal vlak is, of met het repareren c.q. maken van meubels en dergelijke.”

Uniek

“Ik probeer mij altijd van de rest te onderscheiden met een eigen stijl. Mijn creativiteit blijkt onder andere uit het feit dat ik plezier vind in het denken buiten de bestaande kaders.”

Inspirerend

“Ik probeer mijn inspiratie altijd te halen uit mijn directe omgeving.”

Humoristisch

“Mijn gevoel voor humor draagt bij aan een positieve kijk op het leven en mijn werk.”