2017/03/27 • Editie 1

HOUTBLOG

deHOUTjournalist.nl

geen 1 april grap

Deze week waarin de grappen weer niet van de lucht zijn, is sowieso een bijzondere week.

1 april 2017 is met opzet als startdatum gekozen om online te gaan met het weblog magazine deHOUTjournalist. Het is geen grap. Er is goed nagedacht over de creatieve opzet en invulling van deze nieuwe uitdaging in hout. Alles speelt zich online af, er gebeurt niets in print! Inhoudelijk gaat het over wat ontwerpers en toepassers in hout presteren! Er gebeurt veel in hout. Het is een fenomenaal materiaal dat van alle tijden is en mensen blij maakt.

ONTWERP

Aurel Studio

Gebogen multiplex

Aurel studio –gesitueerd in de Franse streek Opale- maakt betaalbare meubels en objecten. Eigenaar en ontwerper Aurélien Delgove presenteerde op de Ventura Interieur 2014 zijn van a-z handgemaakte houten krukken, slaapkamermeubels en woonaccessoires.

ONTWERP

Cityfarming is booming

Daily Needs op z’n Belgisch

Daily-Needs is een knock down bouwpakket om zelf te tuinieren en kleinvee te houden. Groenten uit eigen kweek of een eitje van de eigen kip. Een moestuin is niet alleen gezond, ook leuk om mee bezig te zijn. 

ONTWERP

Keystones

’n kei van een houtverbinder

Het Italiaans-Japanse ontwerpduo Mario Minale en Kuniko Maeda, gevestigd in Rotterdam, won met dit houtverbindingsmiddel in hun Keystones ontwerpen de Grand Prize in de category Objects tijdens de Biënnale Interieur in Kortrijk. 

TOEPASSING
Gadgets

Ludieke houtgrappen

1 april scoort

Er worden in hout of door de houtbranche nauwelijks 1 april grappen uitgehaald. Wie googelt vindt toch enkele geslaagde ludieke acties, te weten vier stuks.

KNOW HOW
Houtmonsters

WENGÉ / PANGA PANGA

Exterieur- en interieurtoepassingen

Wengé, cq de soortgenoot Panga Panga, is opgenomen in de lijst met goedgekeurde houtsoorten voor toepassing in houten gevel-elementen. Wengé en Panga Panga passen in het duurzaam inkoopbeleid van de Nederlandse overheid.