Professionals hebben oog voor zowel de architectuur als het design op de Vitra Campus. Zij laten zich inspireren waar het gaat om producten voor thuis, kantoor of de openbare ruimte.

'n Kwestie van vertrouwen 

Vitra beschouwt ontwerpers niet louter als contractanten, maar als scheppers van nieuwe producten. Een goede vertrouwensrelatie tussen ontwerpers vanuit de hele wereld en Vitra, die hun ambities deelt, is door de jaren heen de succesformule gebleken in het ontwikkelingsproces voor producten. Het is altijd een subtiel samenspel van artistieke vrijheid, productie-knowhow en marktkennis. Deze filosofie drukt zijn stempel op de bedrijfscultuur en heeft van meet af aan goed gewerkt bij de samenwerking met wereldberoemde designers als Charles & Ray Eames, George Nelson, Jan Prouvê, Verner Panton……..

Gezinsuitje

Consumenten die vallen voor tijdloos design kunnen op de Vitra locatie hun hart ophalen. Zelfs op Nieuwjaarsdag is het een geslaagd gezinsuitje. Vitra doet er alles aan om het kinderen naar de zin te maken. Immers, jong geleerd is oud gedaan.

Er is altijd wel iets speciaals te beleven of iets nieuws te zien in het Vitra Haus, ontworpen door Herzog & de Meuron. Tijdens de decembermaand staat de styling in het teken van Kerst, inclusief voetsporen van dieren uit het bos.

Dat meubels van beroemde ontwerpers een enorme aantrekkingskracht hebben bij een groot designminnend publiek bleek weer eens  tijdens de Factory Sale bij de Vitra vestiging in Amstelveen op 15 december 2018. 

Salone del Mobile

Tijdens de Salone del Mobile 2018 trok niet alleen de stand van Vitra veel publiek. Tegelijkertijd liep in de voormalige sportarena La Pelota in het centrum van Milaan de tentoonstelling “Typecasting”. Samensteller en ontwerper Robert Stadler creëerde met ongeveer 200 objecten een panoramische momentopname van de rijke Vitra design historie.

Schaudepot

Op de campus zelf is in 2016 het Schaudepot geopend. Ook een ontwerp van de architecten Herzog & de Meuron. Het depot staat vol met meubels, verlichting en objecten. Het maakt deel uit van het Vitra Design Museum en biedt ruimte om  de zeer uitgebreide eigen collectie meubels aan het publiek te tonen in een verrassende setting.

Blockhaus

Onlangs is het Blockhaus in gebruik ge nomen. Dit nieuwe bouwwerk is ontworpen door de Duitse kunstenaar Thomas Schütte. Het gebouwtje doet dienst als schuil- en drinkplaats. Een waar genot om naar het vakmanschap in blokhutbouw te kijken.

Veel lees- en kijkplezier deze week..

Paul JM Willemse
Architect & Houtjournalist