Foto’s Moelven

Het gebouw Mjøstårnet  telt 18 verdiepingen en bevat een hotel, appartementen, kantoren, restaurants en gemeenschappelijke ruimtes. Bekijk de video die Moelven tijdens de bouw maakte. 

Met goud bekroond

De Golden-Award is toegekend voor het ontwerp en het proces van het plannen, ontwerpen en construeren van vorm, ruimte en sfeer waarin zich de functionele, technische, sociale en esthetische overwegingen weerspiegelen. Er is veel aandacht besteed aan materialisatie, technologie, licht en schaduw. Voor het DRIVENxDESIGN Award-programma worden projecten in diverse categorieën genomineerd. Mjøstårnet is bekroond als voorbeeldproject. Het kreeg ook de Norwegian Tech Awards 2018.

Projectteam

Het project is geïnitieerd door AB Invest dat Hent AS inschakelde als de turnkey-aannemer en Moelven Limtre AS de turnkey-onderaannemer voor de houtconstructies. Voll Arkitekter AS heeft het gebouw ontworpen en Sweco werkte in opdracht van Moelven de constructieve zaken uit.

Meer hoog-hout-bouw

Mjøstårnet is het resultaat van een succesvolle samenwerking door lokale bedrijven uit de provincie Ringsaker, die hun topkwaliteit hebben kunnen bewijzen.

Voor Rune Abrahamsen, de CEO van Moelven Limtre is deze prijs een internationale erkenning. Het zet ambitieuze en duurzame plannen om meer hout te gebruiken in geavanceerde en complexe constructies vol in de schijnwerpers. Het project op de oever van een bouwterrein in het kleine stadje Brumunddal op de wereldkaart gezet. Het zal anderen inspireren om dit voorbeeld te volgen en ook naar meer duurzame oplossingen voor hoogbouw in de komende jaren.