2017/11/27 • Editie 33

ONTWERP

Steengoeie touch in hout

Meesterlijk 2017: co-makers steenhouwer-meubelmaker

Henrik Spehr en Michiel van Luijn beoefenden ooit op wereldniveau Ultimate Frisbee. De een bezeten van hout, de ander van natuursteen. Vanaf het moment dat zij in 2014 buren en vrienden werden, startte het ‘gebakkelei’ over wat je wel in hout, niet in steen en visa versa kan maken. Het brengt unieke steenhout meubels en objecten voort. Op Meesterlijk trok hun amuse serveerschaal veel aandacht.

TOEPASSING
Gadgets

Holyscrap handmade furniture

Meesterlijk 2017: duo Marieke en Edwin

De meubels van Holyscrap worden gemaakt van restmateriaal (de scrap) van Made-up, want hoe efficiënt je hout ook zaagt, er blijft altijd restmateriaal over. Voeg daar allerlei andere gebbetjes aan toe en je hebt iets unieks aan te bieden. Voor Meesterlijk 2017 is het thema 'Kitchen doors' verder uitgewerkt en te zien. Aan oude keukendeurtjes geven zij een tweede leven.

TOEPASSING
Gadgets

Boomschijven aan tafel

Meesterlijk 2017: Ginkgo Biloba

Boomschijven tafels in grenen, eiken, berken en acacia of uit hout gedraaide tafels. Na Vormgevers in hout ook te zien op Meesterlijk 2017. De noviteit - die niet in de stand paste - is een lange massief houten Acacia tafel waarin het massieve langshout en het kopshout van boomschijven naadloos op elkaar aansluiten. Op verrassende wijze komt de houttekening in twee richtingen naar voren in het tafelblad en loopt door in de bladrand.