Foto's [PR]ess Productions en Meubelatelier Ginkgo

Bert Veerkamp van Meubelatelier Ginkgo heeft 40 jaar ervaring in het houtvak. De laatste jaren laat hij zich voornamelijk inspireren door boomstammen van eigen bodem. Zijn zoon Tido werkt ook in het bedrijf. 

Acacia tafel

De tafel is leverbaar in een maximale lengtes van 3 meter en een breedte van 1 m. Voor de hoogte is  77 cm gekozen, goed voor de normale zithoogte. Op de foto is de tafel afgebeeld in een afmeting 270 x 90 cm. Het hout is afgewerkt met een hard wax. Desgevraagd kan een afwerking in een matte natuur lak worden aangeboden. Het ranke onderstel is ook uitgevoerd in massief Acacia dat voorzien is van een facetkant.

Ginkgo

De ginkgo boom, Ginkgo Biloba, heet ook wel Japanse notenboom of tempelboom. Hij staat symbool voor onveranderlijkheid, hoop, liefde, toverkracht, tijdloosheid en een lang leven. De Ginkgo Biloba heeft een ontzettend grote kracht en kan duizenden jaren oud worden. Klik hier voor meer info over deze boom waaraan allerlei geneeskrachtige eigenschappen worden toebedeeld.

Meubelatelier Ginkgo maakt tafels van massief hout – de zogenaamde boomschijven tafels – en tafels en lampen van gedraaid materiaal in diverse houtsoorten.

Jaarringen tellen

Bij de boomschijven tafels komen de jaarringen van het kopse hout in de tafelbladen optimaal naar voren. De matte afwerking in hard wax of natuur matte lak laat de tekening prachtig tot zijn recht komen. Elke tafels is anders, geen schijf is gelijk, net zoals de natuur ze heeft voortgebracht. Gek genoeg zijn de houtsoorten die worden gebruikt eiken, grenen, robinia/acacia en berken. Geen Ginkgo.

De hoogte van de tafels varieert van 35 tot 50 cm. Daardoor kunnen ze gecombineerd worden. Het blad kan met en zonder schors worden geleverd. Elke tafel is voorzien van blank stalen poten, die in een hard wax zijn gezet.

Gedraaide variant

De gedraaide variant op de boomschijftafels bestaat uit een combinatie van houtsoorten (waaronder hard maple) en andere materialen en kleurkeuzes. De tafelhoogte is meestal 50 cm en de diameter 50 cm. De afwerking bestaat uit een natuur matte lak. Elke combinatie van materialen heeft weer zijn eigen uitstraling. De tafelpoot met netkous is een knipoog naar het vrouwenbeen en deze komt het best tot zijn recht wanneer de topping uit een glazen blad bestaat.