Holyscrap en Made-up zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. ‘Waar wij als Made-up alleen in opdracht projecten uitvoeren, maken wij de Holyscrap als vrij werk voor de verkoop,’ zegt Marieke van Genderen die sinds oktober 2005 samenwerkt met Edwin Booms. Zij manifesteren zich als interieurontwerpers én makers voor zowel particuliere als zakelijke klanten onder de naam ‘Made-up Interior works’.

Het formaat van reststukken hout is de enige ‘beperking’ voor onze Holyscrap meubels

Materiaal dat overbleef van projecten hebben zij steeds bewaard en vanaf mei 2014 zijn dit gaan gebruiken in combinatie met andere spullen. ‘Babypoppen, onderdelen van etalage poppen, TV antennes en oude keukendeurtjes verwerken in een unieke collectie meubels, dat vonden wij interessant en leuk om te doen. En daarmee was Holyscrap een feit.’ Alle ontwerpen worden grotendeels van restmateriaal (de scrap) en met de hand gemaakt, met grappige toevoegingen die de unica’s van Holyscrap kenmerken.’ In de studio in Amsterdam worden de objecten voorzien van een (brand)stempel inclusief een uniek nummer.

Orphan Doll Cabinet

Het duo maakt wandkastjes met poppenhoofden en -benen onder de noemer Orphan Doll Cabinets. ‘Wij zijn geïnspireerd door de Alice in Wonderland quote ‘off with their heads’ en een uit de hand gelopen verzameling babypoppen.’ De Orphan Doll Cabinets worden gebruikt als nachtkastje, sieradenkastje, pennenbak of opbergers voor opladers, afstandsbedieningen, enz.

Kitchen Doors

In de Kitchen Door Serie verwerkt het duo oude keukendeurtjes. ’Een paar jaar geleden begonnen wij met het verzamelen van eiken keukendeurtjes, die vrijkwamen bij verbouwingen die wij uitvoerden.’ De deuren worden in een geheel ander perspectief geplaatst. Voor Meesterlijk 2017 is dit thema verder uitgewerkt en te zien.

Omscholing

Edwin maakte een carrier switch van copywriter naar meubelmaker. Hij volgde een opleiding op het Hout- en Meublieringscollege HMC en kreeg de fijne kneepjes van het vak mee van zijn vader, die als meubelmaker was opgeleid bij Pastoe. Dat verklaart zijn passie voor hout.

Marieke was werkzaam in de kunst- en cultuureducatie. Volgde een opleiding bij Academie Artemis en ging daarna freelancen als interieurstylist en -ontwerper. In 2005 begon zij samen met Edwin het eigen bedrijf Made-up Interior works.